Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 12:10

Αποκατάσταση μεταπυργίου της Αρχαίας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Αποκατάσταση μεταπυργίου της Αρχαίας Μεσσήνης

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου ενέκρινε το σχέδιο σύναψης προγραμματικής σύμβασης 300.000 ευρώ, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του μεταπυργίου μεταξύ των πύργων 17 και 18 στη βόρεια οχύρωση της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Δ.Σ. του Ταμείου, το οποίο συνεδρίασε προχθές υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ενέκρινε επίσης:
- Τη διάθεση πίστωσης 70.000 ευρώ για την εκπόνηση μάστερ πλαν με αντικείμενο την ανάπλαση και αξιοποίηση του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ Δερβένι – σταθμός Κορίνθου. Μετά την ολοκλήρωση του μάστερ πλαν ξεκινά η εκπόνηση μελετών, τόνισε ο περιφερειάρχης.
- Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης 12.400 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πανεπιστημίου Πατρών και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την προετοιμασία από το εν λόγω ΑΕΙ της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια.
- Τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και α) Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη διαμόρφωση του γηπέδου Ροζενών, β) Δήμου Γορτυνίας για την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου, ενώ προέβη στην έγκριση της παράτασης της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Αγίου Ανδρέα.
Εκτός ημερήσιας διάταξης, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 18.500 ευρώ για την ανάθεση σε οικονομικό σύμβουλο του προσδιορισμού του τιμήματος κατά τόνο ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά τη μείωση των επιτοκίων (rebalancing).
Ενέκρινε, τέλος, πίστωση 20.000 ευρώ για την υποβολή του φακέλου αδειοδότησης του υδατοδρομίου της λίμνης Τάκα.

 

 

 

 

 


NEWSLETTER