Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 19:43

Πελοπόννησος: Να αποστέλλονται και οι εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής ζητεί ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Να αποστέλλονται και οι εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής ζητεί ο Πετράκος

 

Να αποστέλλονται μαζί με την ημερήσια διάταξη στους περιφερειακούς συμβούλους και στους δημοσιογράφους οι εισηγήσεις των θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής, ζητεί με επιστολή του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος.

Επίσης ο κ. Πετράκος ζητεί να γίνεται μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθούν οι σύμβουλοι που δεν είναι μέλη της και οι δημοσιογράφοι.

Αναλυτικά η επιστολή - πρόταση του κ. Πετράκου έχει ως εξής: "Είναι γνωστό ότι η Οικονομική Επιτροπή μετά τις γνωστές αποφάσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, έχει γίνει πλέον υπερόργανο, το οποίο συζητά και αποφασίζει πάρα πολλά και σοβαρά ζητήματα, πολλά απ’ τα οποία ήταν πριν στην αρμοδιότητα του ΠεΣυΠ. Πέραν της αντιδημοκρατικότητας όλων αυτών των ρυθμίσεων, τις οποίες έχει με αποφάσεις του καταγγείλει το ΠεΣυΠ, οι εξελίξεις αυτές έχουν ως συνέπειες α) η πλειοψηφία των μελών του ΠεΣυΠ να αγνοεί πολλά και σημαντικά θέματα τα οποία αποφασίζονται, β) οι πολίτες επίσης να μη γνωρίζουν τι έχει συζητηθεί, παρά μόνο τις αποφάσεις.

Συνεπώς επιβάλλεται στα πλαίσια της διαφάνειας και της δυνατότητας για άπλετη ενημέρωση όλων να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι και οι πολίτες της Πελοποννήσου τι ακριβώς συζητείται και τι υποστηρίζει η κάθε μία και ο καθένας συνάδελφος, μέλος ή παρατηρητής της Οικονομικής Επιτροπής.

Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνουμε:

Α. Να βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί ή την ώρα της συνεδρίασης ή και μετά ο κάθε συνάδελφος - συναδέλφισσα και ο κάθε πολίτης και φυσικά και οι δημοσιογράφοι.

Β. Να αποστέλλονται μαζί με την ημερήσια διάταξη στους συναδέλφους - μέλη του ΠεΣυΠ και στους δημοσιογράφους και οι εισηγήσεις των θεμάτων.

Κύριε περιφερειάρχη, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα διότι είναι θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας. Αν δεν συμφωνείτε, καλούμε τους συναδέλφους του ΠεΣυΠ να συνυπογράψουν το αίτημά μας ώστε να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ και να ληφθεί απόφαση".


NEWSLETTER