Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 09:04

Πελοπόννησος: Αντεπίθεση Νίκα σε Τατούλη και Καμπόσο

Γράφτηκε από τον

 

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήκωσε το γάντι που έριξαν ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δημήτρης Καμπόσος, απαντώντας σκληρά σε όσα του καταλόγισαν.

Ο κ. Νίκας χωρίς να τους κατονομάσει, υπενθύμισε ότι είναι διαγραμμένοι από τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθύμισε επίσης ότι ο κ. Τατούλης ύβριζε στο παρελθόν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και υβρίζει και τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον κ. Καμπόσο πως ευθύνεται για την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και είπε ότι θα πάει στον εισαγγελέα το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης διέψευσε κατηγορηματικά όσα υποστήριξε ο κ. Καμπόσος αναφορικά με τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και τον πρώην εκτελεστικό γραμματέα Τάκη Κολιόπουλο. Ο κ. Νίκας αναγνώρισε ότι οι κ.κ. Σαμαράς, Βλάσης και Κολιόπουλος βοήθησαν στην εκλογή του και πρόσθεσε πως δεν του έχουν ζητήσει ποτέ τίποτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας διέψευσε και τις φήμες που ήθελαν το γιο του υποψήφιο βουλευτή και οι οποίες αναπαρήχθησαν από τον κ. Καμπόσο.

ΑΦΟΡΜΗ Η "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε."

Αφορμή για τον πόλεμο αποτέλεσε η "Πελοπόννησος Α.Ε." και οι προχθεσινές δηλώσεις του κ. Καμπόσου για την αυτοδιοικητική εταιρεία. Χθες ο κ. Νίκας μιλώντας για την "Πελοπόννησος Α.Ε." είπε: "Σήμερα κατατέθηκε στο δικαστήριο το δικόγραφο με το οποίο ζητούμε τη λύση και την εκκαθάριση εν λειτουργία της "Πελοπόννησος Α.Ε.". Δηλαδή σήμερα υλοποιήσαμε την απόφαση που πήρε το Περιφερειακό  Συμβούλιο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία... Γιατί άκουσα υποτιμητικά ότι και κάτι κομμουνιστές το ψηφίσανε. Ετσι υποτιμητικά, λες και είναι άλλη κατηγορία. Λοιπόν αυτό που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο με πλειοψηφία 2/3 υλοποιήθηκε,  κατάθεση του δικογράφου από τους δικηγόρους, εκκαθάριση εν λειτουργία. Θα πάρει καιρό το συγκεκριμένο θέμα, αλλά στις δημοκρατικές και πολιτισμένες κοινωνίες όταν διαφωνούμε δεν βριζόμαστε. Πάμε στη δικαιοσύνη και περιμένουμε πάντοτε το πόρισμα, την απόφασή της".

"ΥΒΡΕΙΣ, ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ"

Στη συνέχεια ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στις ύβρεις του κ. Τατούλη και τα "τέρατα και τερατάκια" που αποκάλυψε ο έλεγχος στην "Πελοπόννησος Α.Ε.": "Επειδή, λοιπόν, προχθές υπέστην μια επίθεση… Έχω συνηθίσει  απ’ αυτά. Το κάνει σχεδόν σε καθημερινή βάση και ο προηγούμενος περιφερειάρχης, είναι η πολιτική του παιδεία βλέπετε και τα όπλα τα οποία διαθέτει με ύβρεις και συκοφαντίες. Εχω λοιπόν να σας πω τα εξής: Πρώτον, εγώ δεν κατηγορώ κανέναν. Αυτό είναι το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Αυτό (σ.σ. κρατάει το πόρισμα και το δείχνει), που αναφέρεται μόνο σε μια δραστηριότητα, στην "Πελοπόννησος Α.Ε.". Εγώ δεν είμαι ούτε εισαγγελέας, ούτε δικαστής. Δεν ξέρω ποιος τα βάζει με την Αρχή Διαφάνειας, την Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και με τους 15 οικονομικούς εισαγγελείς. Να εξηγούμαστε, γιατί το κρύβουμε. Λέμε: Ο Νίκας, ο περιφερειάρχης. Δεν λέμε ποτέ η Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφάνειας. Όποιος αισθάνεται ότι είναι διεφθαρμένος -γιατί εδώ μέσα γράφονται πολλά- ας απαντήσει στην Αρχή. Εδώ είναι η έκθεση. Την έχω κοινοποιήσει σε όλες τις παρατάξεις και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Εδώ πρέπει να δοθούν οι απαντήσεις, όταν κληθούν. Δεν ξέρω… όποιοι κληθούν. Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας. Αλλά αυτά που γράφοντα εδώ είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Η Αρχή έχει ανακαλύψει διάφορα «τερατάκια» και «τέρατα» στη λειτουργία της "Πελοπόννησος Α.Ε.". Αυτό πρέπει να απαντηθεί. Η Αρχή εντόπισε 1,3 εκ. έλλειμμα. Το ίδιο εντόπισαν και οι ορκωτοί λογιστές, το ίδιο. Και το πόρισμά τους υπογράφηκε απ’ όλους, από όλους. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν έχουμε προφανώς κάτι να παρεμποδίσουμε, να μην έρθει στο φως. Το δεύτερο που θέλω να σας πω είναι για τα συμφέροντα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Εγω όπως ξέρετε ήμουν 13 χρόνια δήμαρχος στη μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας και ήμουν και ο πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Γιατί τα συμφέροντα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων δεν διασφαλίστηκαν στα 6-7 χρόνια, όπου ο πρόεδρός της (σ.σ. ο κ. Καμπόσος) ήταν αντιπρόεδρος και έχει βάλει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές του. Κάθε χρόνο φαρδιά πλατιά. Οταν ήρθε εδώ ο Νίκας τότε υπήρξε το πρόβλημα; Τι υπήρξε αλήθεια; Ποιο πρόβλημα; Να γίνει έλεγχος; Ασφαλώς. Έλεγχος έγινε από την Αρχή της Διαφθοράς. Νάτη η έκθεση. Έλεγχος έγινε από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Ελεγχος έγινε από τους ορκωτούς λογιστές. Ελεγχος θα γίνει με τον ορισμό πραγματογνωμόνων από το δικαστήριο. Ζητήθηκε να γίνει νέος έλεγχος στον ισολογισμό του 2019; Από ποιον; Απ’ αυτόν που τον ψήφισε (σ.σ. ο κ. Καμπόσος). Να γίνει νέος έλεγχος. Να γίνει. Πώς να γίνει; Ως ο νόμος ορίζει. Πάμε στο δικαστήριο, παίρνουμε μια νέα απόφαση... Ετσι ορίζει ο νόμος. Δεν μπορούμε να παίζουμε και να φτιάχνουμε δικούς μας νόμους. Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε δικηγόρους και ορκωτούς λογιστές".

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΙ"

Στη συνέχεια ο κ. Νίκας είπε ότι οι πολιτισμένες κοινωνίες λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια και όχι στην εξέδρα όπως οι χούλιγκανς: "Αν έχουμε διαφωνίες να προσφεύγουμε σε δικαστήρια. Δεν χρειάζονται ούτε ύβρεις, ούτε επιθετικότητα, ούτε να αναφερόμαστε στα παιδιά του άλλου και να λέμε φήμες… φήμες. Εδώ δεν είμαστε χουλιγκάνοι. Εδώ δεν είναι εξέδρα. Είναι πολιτικά θεσμικά όργανα και να είμαστε σοβαροί γι’ αυτά τα οποία λέμε. Προφανώς εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς που υποχωρούν. Ποτέ. Ούτε φοβάμαι. Ούτε θα με «κάψουν» οι καθημερινές ύβρεις και συκοφαντίες, δυστυχώς, του πρώην περιφερειάρχη. Πήρα μια εντολή την οποία θα φέρω εις πέρας ό,τι και να γίνει".

Ο ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ

Ο κ. Νίκας συνεχίζοντας μίλησε για τη  Νέα Δημοκρατία: "Τώρα θα σας πω για τη Νέα Δημοκρατία. Ο υβριστής μου, ο κατήγορός μου, αυτός που τελευταία συκοφαντεί και προσφέρει βακτηρία στον προηγούμενο περιφερειάρχη, αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Ποιος; Ο διαγραμμένος από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο διαγραμμένος γιατί χρησιμοποίησε ύβρεις και συκοφαντίες. Είχε ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτός αναφέρεται -πού;- στη Νέα Δημοκρατία; Και με σπιλώνει. Και ερωτώ εσάς τους δημοσιογράφους. Εχετε μία δήλωσή μου, με την οποία αναφέρομαι εναντίον κάποιου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας; Μήπως έχετε κάποια να μου την δείξετε; Πώς βγαίνει ένας θεσμικός παράγοντας και υβρίζει με αυτό τον τρόπο; Πώς γίνεται αυτό; Προσέξτε, είναι ίδιον του χαρακτήρα του. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος τον διέγραψε. Είναι εκτός της οικογένειας της φιλελεύθερης παράταξης με τις συγκεκριμένες αρχές, που σέβεται τον άνθρωπο, που έχει πάντοτε χαμηλούς τόνους, που επιχειρηματολογεί. Προφανώς η βακτηρία ακούει το σύμμαχό της. Ετσι έγινε. Θυμόσαστε τις ύβρεις εναντίον του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Θα τις θυμόσαστε -είναι καταγεγραμμένα- τις ύβρεις που γίνονται κάθε φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και από ποιον γίνονται; Ποια κοινά χαρακτηριστικά υπάρχουν στους υβριστές; Υπάρχουν πάντα κοινά χαρακτηριστικά".

"ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ "

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι έχει άριστη συνεργασία με τους δήμους και χαρακτήρισε κατάπτυστη τη δήλωση του κ. Καμπόσου, με την οποία τον στήριξε επειδή στρεφόταν κατά του ευεργέτη του Πέτρου Τατούλη: "Με τους δήμους έχω άριστη συνεργασία. Και με τους 25. Θα σταθούν δίπλα του δύο δήμαρχοι, να πούμε ότι συμφωνούν με αυτά τα οποία κάνουν. Προσπαθώ να βοηθήσω έναν-έναν δήμαρχο. Κανείς δεν έχει διακριτική μεταχείριση όπως είχε ο εν λόγω από τον προηγούμενο περιφερειάρχη. Ντράπηκα για τη δήλωση που έκανε τη δεύτερη Κυριακή, υποτίθεται υπέρ μου. Ηταν μία κατάπτυστη δήλωση κατά του ευεργέτη του προηγούμενου περιφερειάρχη, ο οποίος του έκανε μελέτες και του έδωσε πάρα πολλά χρήματα. Ντράπηκα σας λέω ειλικρινά για τη συγκεκριμένη δήλωση. Τι να την κάνω εγώ τη δήλωση τη δεύτερη Κυριακή. Το αποτέλεσμα κρίθηκε την πρώτη.  Εχετε την εντύπωση ότι δεν ξέρουμε ποιες ροές ανθρώπων μας βοήθησαν και δεν οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε αυτούς; Αλλά και στους άλλους που δεν μας ψήφισαν, γιατί πρέπει να αγωνιστούμε να τους αποδείξουμε ότι ενδεχομένως έκαναν λάθος. Εχουμε άριστη συνεργασία με τους δήμους, και τους 25. Στο δε Άργος, το ιστορικό και το αγαπημένο, εκτελούμε έργα αυτή τη στιγμή της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Και να ξέρουμε αγαπητοί Αργείοι ότι είναι διαλυμένος ο βιολογικός καθαρισμός του Άργους και του Ναυπλίου. Ερχεται η Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη, τον υποφαινόμενο, χωρίς να έχει αρμοδιότητα επειδή έχει βρομίσει ο Αργολικός Κόλπος και διαθέτει τα χρήματα. Κάθε μέρα παρακαλούμε να έρθουν οι αποφάσεις από την πλευρά του Άργους γιατί υπάρχουν 13 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξουμε την ύδρευση, επειδή υδρεύονται από τη Λέρνη με τα γνωστά προβλήματα. Τα ξέρετε. Δεν έχουμε μέχρι τώρα καμία ανταπόκριση".

"ΚΑΗΚΑΝ ΟΙ ΜΥΚΗΝΕΣ"

Για την πυρκαγιά στις Μυκήνες ο κ. Νίκας είπε: "Κάηκαν οι Μυκήνες. Εδώ έχω την έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δήμος Άργους-Μυκηνών. Εξευτελίστηκε η χώρα παγκοσμίως από ένα παράνομο καλώδιο. Επειδή η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα δεν θέλω να πω τίποτα περαιτέρω. Αλλά να μη βγαίνουμε στα κανάλια και λέμε διάφορα και επιτιθέμεθα, αντί να ζητάμε συνεργασία και συμπόρευση. Εδώ είναι η έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θα κατατεθεί σε λίγο στον εισαγγελέα για να δείτε λοιπόν πώς κάηκαν οι Μυκήνες. Και πώς έρχεται η Περιφέρεια χωρίς να έχει αρμοδιότητα και διαθέτει το ποσό των 700.000 ευρώ για να κάνει την πυρόσβεση στον συγκεκριμένο τόπο και να την έχει έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι. Λοιπόν εγώ δεν είμαι εδώ για να με συκοφαντεί κανένας, αισθάνομαι με τη βοήθεια του Θεού ότι έχω τις δυνάμεις να παλέψω αυτούς και πολύ περισσότερους για το λαϊκό και το δημόσιο συμφέρον. Αλίμονο στον πολιτικό που παίρνει αξίωμα από το λαό και δεν αφήνει πίσω τίποτα. Σκόνη και μπούρμπερη. Πάτε στους δήμους και ρωτήστε τι άφησε ο τάδε πίσω του. Εννοώ ο προηγούμενος περιφερειάρχης. Ποιο είναι το έργο που το ξέρουν όλοι; Ποιο είναι; Αλλά εν πάση περιπτώσει, το λέω προς τον εαυτό μου για να μην κάνω τα ίδια. Γιατί όταν παίρνουμε ένα αξίωμα τουλάχιστον πρέπει να αφήνουμε το αποτύπωμά μας. Τα αξιώματα είναι για όλους και η πορεία μας εδώ είναι πολύ σύντομη. Τουλάχιστον να αφήνουμε αγαθή ανάμνηση με το πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματα του κόσμου και τι οραματικό έργο αφήνουμε πίσω μας για τις επόμενες γενιές".

12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από την Αργολίδα ο κ. Νίκας επανήλθε στο θέμα της προεκλογικής στήριξής του από τον κ. Καμπόσο: "Θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Ενας άνθρωπος που σας υβρίζει καμιά δεκαριά χρόνια συστηματικά, που σε υπονομεύει ακόμα και στο δήμο σου με συγκεκριμένες ενέργειες, είναι δυνατόν να έρθει την προτεραία των δεύτερων εκλογών και να σε υποστηρίξει; Αλήθεια; Αν έκανε κάποια δήλωση, δεν ξέρω για λόγους συμφέροντος, εγώ σας είπα, δεν τον τιμά αυτή η δήλωση. Δεν τον τιμά μία δήλωση κατάπτυστη κατά του ευεργέτη του. Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ έδωσε ο Τατούλης για την κεντρική πλατεία του Άργους για την οποία παινεύεται. Η Περιφέρεια τα έδωσε. Τη δήλωση δεν την χρειαζόμουνα καν εγώ. Ποιος είναι αυτός ο οποίος με στήριξε; Μήπως ήρθε σε καμία εκδήλωσή μου; Σε καμία ομιλία μου; Παρομοίως και εγώ. Εντάξει ας τα αφήσουμε αυτά. Είμαστε παλιοί σε αυτό το χώρο και ξέρουμε ακριβώς το τι έγινε. Εγώ την ευγνωμοσύνη μου την εκφράζω πολλαπλώς γιατί ξέρω το τι έγινε ακριβώς σε αυτές τις εκλογές".

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: "ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ"

Ο κ. Νίκας διαψεύδοντας τις φήμες για βουλευτική υποψηφιότητα του γιου του είπε ότι συμβουλεύει τα παιδιά του να μην ασχοληθούν με τα κοινά: "Εχει μία θεσμική ιδιότητα, εγώ τους θεσμούς τους σέβομαι. Αν θέλει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε θετικά με επιχειρήματα, προφανώς αυτό θα είναι για το καλό του τόπου. Προφανώς επίσης και έχουμε συζητήσει. Αλλά όταν βγαίνει δημόσια και λέει φήμες, λένε ότι το παιδί του Νίκα θα κατέβει βουλευτής στις επόμενες εκλογές... εγώ λοιπόν συμβουλεύω το παιδί μου επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αντιπάλους σαν τον κύριο, να μην ασχοληθεί με τα κοινά και σας βεβαιώνω ότι με ακούει".

"ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" 

Ο κ. Νίκας όταν ρωτήθηκε αν έχει έρθει σε ρήξη με τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βλάση και τον κ. Κολιόπουλο απάντησε: "Πού το ξέρει; Μάντης είναι. Εγώ δεν είμαι μαλωμένος με κανέναν. Ο Σαμαράς με στήριξε σε εκλογές και το αναγνωρίζω. Ο Βλάσης κουράστηκε στις εκλογές και το αναγνωρίζω. Μαζί και ο Κολιόπουλος. Το αναγνωρίζω, αλλά περιφερειάρχης είμαι εγώ. Κανείς δεν μου ζήτησε τίποτα, ειλικρινά, αλλά εγώ θέλω να έχω μία αυτόνομη πορεία και να είμαι εντάξει σε αυτούς που προσέφεραν μία πλειοψηφία 54% που είναι από διάφορες πολιτικές δυνάμεις. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μου ζήτησε ποτέ τίποτα. Με στήριξε, με βοήθησε και εγώ το κάνω σε κάθε ευκαιρία. Ποτέ δεν έχει ξεφύγει από μένα αρνητικός λόγος. Αν έχετε κάτι πριν και μετά τις εκλογές να μου το δείξετε. Αφού λοιπόν αυτό είναι συκοφαντία και γίνεται μάλιστα από αυτόν που διαγράφηκε, που τον πέταξαν έξω, να μην πω με ποιον τρόπο. Γιατί με την όλη συμπεριφορά του είναι αντίθετος με τις αρχές, τις ιδέες και τις απόψεις. Είναι διαγραμμένος, είναι εκτός οικογένειας. Δεν έχει καμία δουλειά να διασπείρει ζιζάνια".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Η παράταξη "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη απάντησε χθες το βράδυ με ανακοίνωσή της στις μεσημεριανές δηλώσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Νέας Πελοποννήσου":

"Αμήχανος, εκνευρισμένος και υβριστής εμφανίστηκε ο κ. Νίκας στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Παρότι η κύρια πολιτική του συμπεριφορά στηρίζεται στη συκοφαντία και στις ύβρεις, προσπάθησε να μας πείσει για την «καθώς πρέπει ευγενική» συμπεριφορά του, την ίδια χρονική στιγμή που έχει αποκαλυφθεί το υβρεολόγιό του σε ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με φράσεις «πεζοδρομίου». Νευριάζει… όταν μιλούν για τα δικά του παιδιά, την ίδια ώρα που ο ίδιος νομίζει ότι μπορεί να μιλάει για τα παιδιά και τις οικογένειες των άλλων χωρίς να έχει καμία επίπτωση. Νευριάζει… όταν ζητάει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου να κάνει έλεγχο, ως μέτοχος του 50% στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», όταν ο ίδιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ρωτάει απολύτως κανέναν. Νευριάζει… όταν του υπενθυμίζουν ότι η εκλογή του οφείλεται στη Νέα Δημοκρατία και σε στελέχη της Πελοποννήσου που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή δίπλα του, όταν ο ίδιος νομίζει ότι δεν τους χρωστάει απολύτως τίποτα. Νευριάζει… όταν του υπενθυμίζουν την επί σειρά ετών αχάριστη συμπεριφορά του στον Αντώνη Σαμαρά, όταν ο ίδιος νομίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι για πάντα μεγαλόψυχος μαζί του. Νευριάζει… όταν αποκαλύπτεται η μη νόμιμη άσκηση διοίκησής του, όταν ο ίδιος νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου. Νευριάζει… όταν δεν μπορεί να καταθέσει καμία απόδειξη για τις συκοφαντίες του, όταν ο ίδιος νομίζει ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα είναι το «σωσίβιό» του. Νευριάζει… όταν αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που το ανύπαρκτο έργο του θα συγκριθεί με το μεγάλο έργο της περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη, όταν ο ίδιος νομίζει ότι οι πολίτες θα πιστέψουν τα μεγάλα του ψέματα.

Ο κ. Νίκας κατάφερε σε μόλις 17 μήνες και στην πιο κρίσιμη περίοδο για τους πολίτες της Πελοποννήσου, να διαλύσει κάθε έννοια διοίκησης και πολιτικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συνεχίζοντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες για τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη, στο συνεχές υβρεολόγιό του προστέθηκε τώρα και ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Ο κ. Νίκας ενοχλήθηκε επειδή ο κ. Καμπόσος έχοντας την υποχρέωση να υλοποιήσει την απόφαση της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, ζήτησε να κάνει έλεγχο ως μέτοχος του 50% της «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Θέτουμε δημόσια το ερώτημα στον κ. περιφερειάρχη: Γιατί εμποδίσατε και αρνηθήκατε τον οικονομικό έλεγχο από την Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» από ορκωτούς λογιστές; Τι φοβάστε μην αποκαλυφθεί; Η μεθοδευμένη σκευωρία σας ή η κακοδιοίκηση την περίοδο που είχατε εσείς την ευθύνη της εταιρείας;

Όσο και αν συνεχίζετε να νευριάζετε και να υβρίζετε κ. περιφερειάρχα, επειδή νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να ξεφύγετε από τον έλεγχο της «Νέας Πελοποννήσου» και του Πέτρου Τατούλη, δεν θα τα καταφέρετε! Οι  πολιτικοί «σκευωροί» απολογούνται συνήθως ενώπιον της δικαιοσύνης. Τα πολλά νεύρα δεν κάνουν καλό κ. Νίκα. Ιδιαίτερα στην ηλικία σας πρέπει να προσέχετε την υγεία σας. Άλλωστε όπως έχει πει και ο μεγάλος αρχαίος τραγικός ποιητής μας, ο Ευριπίδης: «Γυναικόφρων γαρ θυμός ανδρός ου σοφού»".