Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 15:41

Αγριος καυγάς Σκαντζού με Τατούλη

Γράφτηκε από τον

Βαριές εκφράσεις και κατηγορίες για οικογενειακούς διορισμούς αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Σώματος Μανώλης Σκαντζός και ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Σκαντζός παραδέχτηκε ότι έχει προσλάβει τον ανιψιό του στο ΤΑΠΤοΚ για ένα χρόνο με ετήσια μικτή αμοιβή 12.000 και κατηγόρησε τον κ. Τατούλη πως είχε διορίσει την κόρη του χωρίς πτυχίο με μηνιαία αμοιβή 2.500 ευρώ. Τον κατηγόρησε επίσης πως έδωσε με συμπληρωματική σύμβαση 780.000 ευρώ το έργο Κουμπίλα - Λουλούδι στον αδερφό του. Απαντώντας ο κ. Τατούλης είπε ότι η κόρη του έχει πτυχίο της Νομικής Αθηνών και ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, καθώς είναι δημοσιογράφος κατ’ επάγγελμα. Επίσης ανέφερε ότι η κόρη του αμειβόταν με 1.600 ευρώ μικτά μόνο για ένα χρόνο. Για τη συμπληρωματική σύμβαση του Κουμπίλα - Λουλούδι ο κ. Τατούλης τόνισε ότι δόθηκε μετά από διαγωνισμό στην ΤΕΡΝΑ. Κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε απευθυνόμενος στον Σκαντζό: "Οι πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας γνωρίζουν πόσο σάπιος άνθρωπος είσαι".
Νωρίτερα ο κ. Σκαντζός είχε πει: "Εγώ ανακατεύτηκα στις εκλογές της Περιφέρειας για να φύγει το σύστημα, το πολιτικό σύστημα Τατούλη. Το σύστημα της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Το σάπιο πολιτικό σύστημα που είχαν εγκαθιδρύσει, που κάθε εκλογές στο τέλος μοίραζαν αφειδώς. Ετσι κάτσανε 9 χρόνια. Το χρήμα έρρεε, γινόταν ψηφαλάκια". Ο κ. Τατούλης απαντώντας είπε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Ο καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις της “ΑΡΚΑΔΙΑ 2020, ΤΑΠΤοΚ - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία” με εισηγητή τον κ. Σκαντζό. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σκαντζός είναι πρόεδρος του ΤΑΠΤοΚ.
Θ.Λ.