Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 08:24

Δημιουργία δικτύου 5G ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Δημιουργία δικτύου 5G ζητεί ο Νίκας


Τη δημιουργία δικτύου 5G στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο και τις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind, o περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η άμεση λειτουργία των δικτύων 5G είναι αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων στη μεταλιγνιτική εποχή που διανύει η Πελοπόννησος.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νίκα:
"Μόνο ως δυσάρεστη έκπληξη μπορούμε να εκλάβουμε την απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον σχεδιασμό της άμεσης ανάπτυξης δικτύων 5G στην περιοχή της, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας μας.
Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση ότι οι βραχυπρόθεσμοι σχεδιασμοί που έχουν ήδη γίνει γνωστοί από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αγνοούν -επιδεικτικά θα έλεγε κανείς- την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία καθ' όλη την διάρκεια του φετινού χρόνου δεν θα υπάρξει εκ μέρους τους η παραμικρή πρόβλεψη για εγκατάσταση σταθμών και ανάπτυξη δικτύου 5G.
Όπως είναι ευνόητο, η ενέργεια αυτή διακινδυνεύει σοβαρά το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειάς μας, σημαντικό τμήμα της οποίας -ας σημειωθεί- έχει υποστεί επιπλέον πλήγμα από την απολιγνιτοποίηση, καθώς υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως περιφερειακή αρχή για την προσέλκυση επιχειρηματιών να επενδύσουν. Προσπάθειες, που γίνονται στο πλαίσιο της εξαιρετικά σημαντικής αποστολής που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.
Το δίκτυο 5G αποτελεί βασική υποδομή, την οποία θα αναζητήσει ο κάθε υποψήφιος επενδυτής, ιδιαίτερα σε μια Περιφέρεια που υστερεί σε σχέση με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και αντικειμενικά έχει όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη σε πολλούς τομείς.
Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει στο παραμικρό τους κατατεθέντες σχεδιασμούς ανάπτυξης των δικτύων 56, με τελική συνέπεια η Περιφέρεια Πελοποννήσου να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.
Παρακαλούμε, λοιπόν, και εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου που έχει επενδύσει ή πρόκειται να επενδύσει (ιδιαίτερα στις Βιομηχανικές Περιοχές και στην περιοχή της Μεγαλόπολης), αλλά και του επιστημονικού κόσμου, όπως και των απλών πολιτών, να αναθεωρήσετε το σχεδιασμό σας και να εντάξετε σ' αυτόν την Περιφέρεια Πελοποννήσου".


NEWSLETTER