Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 23:33

Πετράκος για σταφίδα

Γράφτηκε από την

 

“Οφείλετε κύριε πρωθυπουργέ να πάρετε θέση και να δώσετε λύση τη Δευτέρα από την Τρίπολη, διαφορετικά θα έχετε όλη την ευθύνη εσείς για την οικονομική καταστροφή των σταφιδοπαραγωγών. Θα έχετε όλη την ευθύνη εσείς που το Σεπτέμβρη δεν θα μείνει ούτε ένα κλήμα μαύρης σταφίδας στη χώρα μας”. 

Αυτό τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος σε ομιλία του στο συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών στο Αίγιο.

Παρατήρησε ότι “δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό μετά και την απάντηση που έδωσε στην επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη. Ο κ. Λιβανός εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι δεν στηρίζει το δίκαιο αίτημα για την απόσυρση των πλεονασμάτων της σταφίδας, γιατί τα αποθέματα αυτά στο μεγάλο τους μέρος τα έχει η Παναιγιάλειος Ενωση”.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι “ο υπουργός σας κ. Μητσοτάκη στηρίζει τα συμφέροντα αυτών που «έτρωγαν τσάμπα» τη σταφίδα, πριν μπει στη μέση η Παναιγιάλειος και γίνει η ναυαρχίδα και το αποκούμπι των σταφιδοπαραγωγών. Στηρίζει αυτούς που πολλές φορές άφηναν απλήρωτους τους σταφιδοπαραγωγούς, όπως το 2014 που έχουν «ρίξει κανόνι» και έχουν αφήσει απλήρωτους σταφιδοπαραγωγούς στη Νεμέα και τη Μεσσηνία”.

Και καταλήγοντας, ο κ. Πετράκος σημείωσε: “Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ τι θα πείτε τη Δευτέρα στην Τρίπολη για τη νέα ΚΑΠ και τι θα πει κι ο υπουργός σας κ. Λιβανός, όταν με την πολιτική του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξερίζωμα και του τελευταίου κλήματος μαύρης σταφίδας; Τι θα πείτε επίσης όταν δεν παίρνει πολιτική απόφαση να στηρίξει το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, καταργώντας τη ρύθμιση Αντώνογλου - Αποστόλου; Αλήθεια τι θα πείτε στους αγρότες όταν δύο σημαντικά αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου δεν τα στηρίζετε και αντίθετα τα οδηγείτε στην καταστροφή; Οφείλετε να πάρετε θέση από την Τρίπολη για να μην αναγκαστούμε στις αρχές Αυγούστου και έρθουμε και στην Αθήνα”.