Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 19:36

Ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για πυρκαγιές στην Κύπρο

Γράφτηκε από την
Ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για πυρκαγιές στην Κύπρο

 Μετά από πρωτοβουλία της συμβούλου Δήμητρας Λυμπεροπούλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κυπριακό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου.


Αναλυτικά το ψήφισμα: "Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Κύπρο από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Κύπρο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η σκέψη μας είναι με όλους αυτούς που επλήγησαν, που έχασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια Περιφέρεια που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, στέκεται αλληλέγγυα στην Κύπρο, σ' αυτήν την κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή και συμπαραστέκεται έμπρακτα στον κυπριακό λαό. Δηλώνουμε τον σεβασμό μας στους πυροσβέστες, στους δασικούς και στους εθελοντές για τη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες. Η Κύπρος έζησε μια μεγάλη τραγωδία, ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία. Είμαστε πάντα δίπλα στους αδελφούς Κυπρίους, έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και μέσα από αυτή τη δοκιμασία αναδεικνύεται η διαχρονική γνήσια αλληλεγγύη μεταξύ του κυπριακού και του ελληνικού λαού. Η Κύπρος δεν είναι μόνη. Το ψήφισμα το συνοδεύουμε με τη συγκλονιστική φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου, τραβήχτηκε στο χωριό Ορά λίγο πριν εκκενωθεί. Μια φωτογραφία στην οποία αποτυπώνονται η καταστροφή και η τραγωδία που προκάλεσε η φωτιά και την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό της η Άντρεα Αναστασίου, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν λέξεις γι’ αυτό που αφήνουμε πίσω για τις επόμενες γενιές».
Υ.Γ. Αυτήν την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές είναι σε εξέλιξη καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, σε Σαρδηνία, σε Καλιφόρνια. Τραγωδία δίχως τέλος".

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER