Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 23:05

Κριτική από Μπούζα για την τουριστική πολιτική στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την

Κριτική από Μπούζα για την τουριστική πολιτική στην Πελοπόννησο

 

"Στον τουρισμό βαδίζουμε στα τυφλά, χωρίς όραμα και σχέδιο, ενώ μέσα σε 2 χρόνια απραξίας έχουν κατασπαταληθεί 3 εκατ. ευρώ, χωρίς καν στοιχειώδη απολογισμό".

Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα σχολιάζοντας όσα είπε για τον τουρισμό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καταλήγοντας η κ. Μπούζα αναφέρει: "Ο κ. περιφερειάρχης νομίζει πως πληρώνει τις διακοπές των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων και η συνεργάτις του πως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό και γι’ αυτό θα διατεθεί ένα σεμνό ποσό, διότι η γερμανόφωνη αγορά αφορά μόνο το 20% των αφικνουμένων στην Πελοπόννησο. Αντιλαμβάνεται και ο πιο άσχετος με τον τουρισμό πως δυστυχώς η τουριστική Πελοπόννησος οδεύει σε συρρίκνωση και περιθωριοποίηση με τέτοια μυαλά. Ευτυχώς που πήρε την ευθύνη και ανέλαβε ο ΕΟΤ τα πάντα για το συνέδριο DRV, ενώ πιέστηκε από ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της κυβέρνησης η Περιφέρεια να τηρήσει στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις της απέναντι στο κορυφαίο αυτό τουριστικό γεγονός. Ένα γεγονός που κερδίσαμε σαν περιφερειακή αρχή με κόπο και δουλειά  και παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα, μετά τη συνάντηση κόλαφο που είχαν το Νοέμβριο 2019 οι Γερμανοί εκπρόσωποι του DRV με τον κ. περιφερειάρχη, όπου αποχώρησαν εμφανώς σοκαρισμένοι από όσα άκουσαν. Ελπίζω να γίνει αντιληπτό πως η ευθύνη είναι μεγάλη για τον τόπο, οι εμμονές δεν βοηθούν, ενώ από όποια θέση βρισκόμαστε, οφείλουμε να τον υπηρετούμε".