Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 08:28

Συγκροτήθηκαν επιτροπές για καταγραφή ζημιών σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία

Γράφτηκε από την
Συγκροτήθηκαν επιτροπές για καταγραφή ζημιών σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία

Συγκροτήθηκαν στις πυρόπληκτες Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας επιτροπές αρωγής, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα διενεργήσουν ελέγχους και καταγραφή των ζημιών στις περιοχές τους που είτε έχουν καεί στις πυρκαγιές που ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου, είτε εξακολουθούν να καίγονται από τις σε εξέλιξη ευρισκόμενες καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, ανά Π.Ε. συγκροτήθηκαν 3 τριμελείς επιτροπές, με σκοπό η κάθε μία την εκτίμηση και καταγραφή ζημιών α) στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και τις εγκαταστάσεις όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές, β) των επιχειρήσεων (εμπορικών, βιοτεχνικών, βιομηχανικών και λοιπών) που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και γ) στις βασικές υποδομές (δίκτυα, δρόμοι, γεφύρια κ.λπ.) και δημόσια κτήρια που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Στην Π.Ε. Αρκαδίας οι εν λόγω επιτροπές θα δραστηριοποιηθούν στις περιοχές των Δήμων Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, στην Π.Ε. Λακωνίας στην περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης και στην Π.Ε. Μεσσηνίας στις περιοχές της ενότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.


NEWSLETTER