Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 19:57

Παρέμβαση για το Κτηματολόγιο ζητεί η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση για το Κτηματολόγιο ζητεί η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

 

“Να παρέμβει η Περιφέρεια στα προβλήματα του Κτηματολογίου” ζητούν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Σε έγγραφη πρότασή τους παρατηρούν ότι προβλήματα στη διαδικασία προανάρτησης του Κτηματολογίου εντοπίζονται και σε όλους τους άλλους δήμους της Μεσσηνίας εκτός από την Τριφυλία, προτείνουν μεγάλη παράταση στην προανάρτηση και σημειώνουν ότι επιβάλλεται το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και να λάβει ομόφωνη απόφαση.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” σημειώνουν:

“Δυστυχώς τα προβλήματα στη διαδικασία προανάρτησης του Κτηματολογίου δεν αφορούν μόνο την Τριφυλία, για την οποία πολύ σωστά έγινε απόσυρση της διαδικασίας, αλλά εντοπίζονται και σε όλους τους άλλους δήμους της Μεσσηνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σοβαρά προβλήματα υπάρχουν ακόμη και σε ιδιοκτήτες, οι οποίοι υπέβαλαν τη ηλεκτρονικά δήλωση, έχοντας κάνει και τοπογραφικά.

Είναι σαφές ότι ο χρόνος της προανάρτησης μέχρι τις 6 Οκτωβρίου για τη Μεσσηνία δεν επαρκεί ούτε καν να ενημερωθούν οι πολίτες πόσω μάλλον να διορθώσουν τα σοβαρά λάθη που υπάρχουν στις ιδιοκτησίες τους.

Για τους λόγους αυτούς έχουμε υποχρέωση και το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο περιφερειάρχης να παρέμβουμε και να απαιτήσουμε: 1) Να υπάρξει μεγάλη παράταση στην προανάρτηση.

2) Να υπάρξει ενημέρωση στους ιδιοκτήτες, αλλά και βοήθεια για να μπορέσουν να διορθώσουν τα λάθη. Συνεπώς επιβάλλεται το ΠεΣυΠ να συζητήσει το θέμα και να λάβει ομόφωνη απόφαση”.


NEWSLETTER