Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 21:51

Ο Χρονάς για ασθενοφόρο στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Γράφτηκε από την

 

Θετική ήταν η ανταπόκριση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη για τη διάθεση ασθενοφόρου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, ο οποίος έθεσε το θέμα στον κ. Καρβέλη.

Οπως αναφέρει ο κ. Χρονάς στην ανακοίνωσή του, το αίτημα γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Πάτρα, έδρα της 6ης ΥΠΕ, και κατατέθηκαν και δύο πλήρεις φάκελοι με όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν το εν λόγω θέμα.

“Το αίτημα έχει τεθεί και από το Δήμο Πύλου - Νέστορος και ζητήθηκε και η συνδρομή του κ. Χρονά, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία και να περιέλθει στην 6η ΥΠΕ όχημα-ασθενοφόρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο δήμο” εξηγεί η ανακοίνωση. Και προσθέτει ότι “με τη διάθεση του εν λόγω ασθενοφόρου θα καλύπτονται οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου - Νέστορος, οι οποίες είναι μεγάλες και δεν μπορούν να καλυφθούν με τα υπάρχοντα ασθενοφόρα. Μάλιστα ζητήθηκε, εκτός από τον έναν διασώστη που προσφέρεται από το δήμο για το ασθενοφόρο, να υπάρξει ενίσχυση με επιπλέον δύο-τρεις διασώστες, ώστε να καλύπτονται οι αναγκαίες βάρδιες και να μην δημιουργούνται προβλήματα”.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα Υγείας, ώστε να υπάρξει γενικότερη ενίσχυση των δομών Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.