Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 20:29

Τατούλης κατά Νίκα για εορτασμό Άλωσης της Τριπολιτσάς

Τατούλης κατά Νίκα για εορτασμό Άλωσης της Τριπολιτσάς

 

Κριτική στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς ασκεί ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Νίκας για ακόμη μία φορά είναι κατώτερος των περιστάσεων.

Στο μεγάλο γεγονός της Αλώσεως θα έπρεπε εκτός από την αξιότιμη Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να ήταν παρούσα όλη η ηγεσία της Ελληνικής Πολιτείας».

Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης αναφέρει: «Στην παρέλαση για την Επέτειο του Εορτασμού των 200 χρόνων της Άλωσης της Τριπολιτσάς θα έπρεπε συμβολικά να συμμετάσχουν η Προεδρική Φρουρά, αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι σημαίες και τα σύμβολα των ηρωικών  Μανιατών, των Ντρέδων, των Μυστριωτών, των Αρκάδων, των Αργολιδέων, των Κορινθίων, των Δερβενοχωριτών, των Ηλείων και των Καλαβρυτινών. Αυτή θα έπρεπε να ήταν η απάντηση και το μήνυμα που όφειλε να στείλει ο ιστορικός Μοριάς στην τουρκική προπαγάνδα που παρουσίασε την Τρίπολη να αιμορραγεί στο χάρτη της Πελοποννήσου».