Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 19:41

Πελοπόννησος: Καταδίκη του φασισμού ζητεί η «Αγωνιστική Συνεργασία»

Πελοπόννησος: Καταδίκη του φασισμού ζητεί η «Αγωνιστική Συνεργασία»

Οι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας ζητούν να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης του φασισμού από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

"Παρά την εδώ κι ένα χρόνο καταδίκη της εγκληματικής - φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είμαστε μάρτυρες της έξαρσης των εμφανίσεων και επιθέσεων φασιστικών ομάδων το τελευταίο δεκαήμερο" αναφέρουν οι δύο σύμβουλοι και ζητούν: "Απέναντι στην επανεμφάνιση της φασιστικής ακροδεξιάς και πριν θρηνήσουμε νέα θύματα έχουμε χρέος ως Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να καταδικάσουμε με απόλυτη σαφήνεια τις φασιστικές επιθέσεις και τη φασιστική ιδεολογία και δράση. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χ.Α. δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος νεκρός, όπως ο Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας. Οφείλουμε να απαιτήσουμε η Αστυνομία και η κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν η αναγεννώμενη ναζιστική βία βάψει ξανά την ιστορία με αίμα. Οφείλουμε να απαιτήσουμε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να παρέμβει άμεσα και να παραγγείλει τις ανάλογες ποινικές διώξεις, που θα πλήξουν στον πυρήνα της την τρομοκρατική εστία αντί να εξαντλούνται σε αποσπασματικές προσαγωγές".

Οι δυο σύμβουλοι καταλήγουν δηλώνοντας: "Οφείλουμε ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη και την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής να στείλουμε με μια δυνατή απόφασή μας στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα για να συμβάλουμε ώστε να ανακοπεί κάθε προσπάθεια νέας συγκρότησης της ακροδεξιάς και του φασισμού. Εμείς θα ζητήσουμε να συζητηθεί το θέμα αυτό την Τετάρτη και να βγει ομόφωνη απόφαση όλων πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Οι καιροί ου μενετοί και ο καθένας κρίνεται και θα κριθεί από τη στάση του χωρίς "ναι μεν, αλλά" απέναντι στο φασισμό".