Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 19:33

Γόντικας: "172 εκ. ευρώ διεκδικούν εργολάβοι για σταλίες και αποζημιώσεις" - Τι απαντάει ο Νίκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γόντικας: "172 εκ. ευρώ διεκδικούν εργολάβοι για σταλίες και αποζημιώσεις" - Τι απαντάει ο Νίκας (βίντεο)

 

Τουλάχιστον 172 εκ. ευρώ διεκδικούν εργολάβοι για σταλίες και αποζημιώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί ή επιδικαστεί 8 εκ. ευρώ. Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου» του Νίκου Γόντικα ζητώντας να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι διεκδικήσεις των εργολάβων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

"Με βάση έγγραφα των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων (κάποιων, όχι όλων) αποδεικνύεται ότι ήταν λίγα τα 85 εκατομμύρια ευρώ που είχαμε αποκαλύψει πριν τρία χρόνια που διεκδικούνται από την Περιφέρεια για σταλίες και αποζημιώσεις. Ανέρχονται στο ποσό των 172.807.776 ευρώ, με βάση την καταγραφή των υπηρεσιών, που για πρώτη φορά έγινε και μας γνωστοποιήθηκε. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά τόκων εκατομμυρίων ευρώ που θα επιδικαστούν αν κερδίσουν μέρος ή το σύνολο των διεκδικήσεων. Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά που ήδη έχουν καταβληθεί ή έχουν επιδικαστεί με αποφάσεις δικαστηρίων, που ανέρχονται τουλάχιστον με τα δικά μας στοιχεία σε πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι 5 κατασκευαστικοί όμιλοι διεκδικούν πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης δεν φαίνονται πουθενά διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ όπως π.χ. διεκδικήσεις των τραπεζών για το αμαρτωλό έργο Σκούρα - Πυρί, διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας που έκανε τη μελέτη στο άλλο αμαρτωλό έργο Τζάνε - Καλαμάκι, διεκδίκηση περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ της εκλεκτής δικηγόρου από την Αθήνα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής κ.ά. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει αδήριτη η ανάγκη να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι διεκδικήσεις σταλιών και αποζημιώσεων, ώστε να ενημερωθεί το σώμα, να καταλογιστούν πρώτα και κύρια οι πολιτικές ευθύνες και όχι μόνο, να πάρει τελικά ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν κονδύλια για τους πυρόπληκτους, για τη δακοκτονία, τη μεταφορά των μαθητών, τη συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου και για άλλες λαϊκές ανάγκες, αλλά με τις πλάτες πολιτικών ηγεσιών και με τη βούλα των δικαστηρίων να διεκδικούνται και να καταλογίζονται σταλίες και αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ".

Η απάντηση Νίκα


NEWSLETTER