Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 23:20

Πελοπόννησος: Η «Αγωνιστική Συνεργασία» για δημόσια υγεία

Πελοπόννησος: Η «Αγωνιστική Συνεργασία» για δημόσια υγεία

 

«Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους για τη δημόσια υγεία υγειονομικούς» εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» του Θανάση Πετράκου. 

«Για μία ακόμα φορά γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί των νοσοκομείων της περιφέρειάς μας και της χώρας μας αναγκάζονται να κινητοποιηθούν για να διεκδικήσουν την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να αντιταχθούν στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές υποβάθμισης του ΕΣΥ. H “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, οι οποίοι αύριο (σ.σ. σήμερα) προχωρούν σε πανελλαδική πανυγειονομική απεργία. Το δικό μας χειροκρότημα στους υγειονομικούς συνεχίζεται σε αντίθεση με τα υποκριτικά κυβερνητικά παλαμάκια στην αρχή της πανδημίας. Έχουμε τη γνώμη ότι η θέση όλων μας είναι ενεργά δίπλα τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε άλλο απόσπασμα της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής: «Κι όταν κάποιος διαμαρτυρηθεί ή απαιτήσει το αυτονόητο τότε οι διορισμένες διοικήσεις των νοσοκομείων απειλούν τους εργαζόμενους, όπως την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, την πρόεδρο της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα και άλλους. Αντίστοιχο θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου με απόφαση του ΔΣ καλούνται οι γιατροί να απολογηθούν(!), γιατί έκαναν συνέλευση(!) και τόλμησαν να αναφέρουν τις ελλείψεις του νοσοκομείου! Λυπούμαστε πολύ για αυτή την απόφαση της νέας διοίκησης του νοσοκομείου και της νέας διοικήτριας κ. Αλειφέρη. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η οποιαδήποτε διοίκηση -πόσο μάλλον ενός νοσοκομείου- για να έχει κύρος και να την σέβονται οι διοικούμενοι πρέπει να λειτουργεί με σύνεση, να συνεργάζεται με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, να διεκδικεί πρωταγωνιστικά την επίλυση των προβλημάτων και τη στελέχωση του νοσοκομείου και να έχει υποδειγματική δημοκρατική συμπεριφορά. Οι απειλές γενικά και ειδικότερα οι απειλές περί προσφυγής στη δικαιοσύνη είναι ανάρμοστη πρακτική για κάθε διοίκηση, ιδιαίτερα για διοίκηση νοσοκομείου, για αυτό οφείλει η κ. Αλειφέρη να μην συνεχίσει σε αυτό το δρόμο. Αντίθετα μαζί με τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πρέπει να φωνάξει δυνατά και η ίδια «κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας στελεχώστε επιτέλους το Νοσοκομείο Καλαμάτας». Επίσης, διερωτώμεθα αν η δικαιοσύνη θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτά που καταγγέλλουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αφού από την ανακοίνωσή τους προκύπτει το εύλογο ερώτημα πως με τέτοιες συνθήκες μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς».