Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 07:54

Ευρεία σύσκεψη για πυρόπληκτα Μάνης

Γράφτηκε από την
Ευρεία σύσκεψη για πυρόπληκτα Μάνης

 

Σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου Δήμου Ανατολικής Μάνης, μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση από πλευράς Περιφέρειας για τη στήριξη που παρέχει προς τον πυρόπληκτο δήμο και τα έργα που έχει αναλάβει, στα οποία περιλαμβάνεται η ύδρευση, οδικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις και φυτεύσεις.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Τριαντόπουλος δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά και την αναγκαία συνεννόηση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, αναμένεται να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό που θα διατεθεί από την πολιτεία προς τον Δήμο Ανατολικής Μάνης -“σημαντικό ποσό για σημαντικά έργα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο οποίος έχει στα χέρια του τόσο την εισήγηση της Περιφέρειας όσο και της δημοτικής αρχής σχετικά με τα έργα που κρίνονται αναγκαία να γίνουν στον δήμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER