Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 22:13

Ο Πετράκος για τις ζημιές από ανεμοστρόβιλο στην Κορώνη

Γράφτηκε από την
Ο Πετράκος για τις ζημιές από ανεμοστρόβιλο στην Κορώνη

Επερώτηση για τις ζημιές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στην Κορώνη κατέθεσε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικά η επερώτηση: "Σας είναι γνωστό ότι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου εκδηλώθηκε στην Κορώνη ανεμοστρόβιλος, ο οποίος προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη στέγη του Γυμνασίου και Λυκείου Κορώνης, όπως επίσης και σε εγκαταστάσεις υποδομών, κατοικίες, επιχειρήσεις και καλλιέργειες στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας έχει στείλει έγγραφα στην Περιφέρεια, με τα οποία γνωστοποιεί τις ζημιές και ζητά τη συνδρομή της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν απ’ τον ανεμοστρόβιλο.
Συγκεκριμένα, έχει αποστείλει:
1. Επιστολή - έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 15700/29-11-2021, με την οποία ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Κοινότητας Κορώνης για διάστημα έξι μηνών, και
2. Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 15765/29-11-2021, με το οποίο ζητά έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 192.000 ευρώ στο Δήμο Πύλου - Νέστορος για την αποκατάσταση των ζημιών από τον ανεμοστρόβιλο στο Γενικό Λύκειο Κορώνης, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο υφιστάμενο κτήριο του Γενικού Λυκείου Κορώνης και ιδιαίτερα η σκεπή του Λυκείου.
Επειδή και η απόφαση σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης και η αποκατάσταση της στέγης του Γενικού Λυκείου Κορώνης έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και πρέπει να γίνουν τώρα με υπερεπείγουσες διαδικασίες, σας ρωτάμε:
• Έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ώστε να κηρυχθεί η Κοινότητα Κορώνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Και αν ναι, πότε αναμένεται η έκδοση της απόφασης;
• Είναι διατεθειμένη η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στο Γενικό Λύκειο Κορώνης, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων;".

 


NEWSLETTER