Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 20:06

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για την πορεία ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για την πορεία ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο

"Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δίνονται για την καπιταλιστική ανάπτυξη και όχι για τις λαϊκές ανάγκες".

Αυτό τονίζει σε πολυσέλιδη ανακοίνωση της η “Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου” του Νίκου Γόντικα, με την οποία σχολιάζει την πορεία του ΕΣΠΑ. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Δόθηκε από την περιφερειακή αρχή Νίκα στη δημοσιότητα η πορεία υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2023 και ξεκίνησε μια αντιπαράθεση με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, τίνος είναι τα έργα, των πρώην ή των νυν και άλλα τέτοια. «Σκοτώνονται» τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα δευτερεύοντα για την αδυναμία απορρόφησης των κονδυλίων, για αδιαφάνεια, για λανθασμένους χειρισμούς, για την πατρότητα των έργων. Θέλουν να κρύψουν ότι πρόκειται για προγράμματα χρηματοδότησης, τα οποία ουσιαστικά υποτάσσονται στην ικανοποίηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου.
Υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία των πέντε κοινοτικών πλαισίων στήριξης.  Τριάντα πέντε χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται για την βαθύτερη ενσωμάτωση της ελληνικής οικονομίας στις ευρωενωσιακές δομές, ταυτόχρονα και για πολιτικές για την χειραγώγηση και την ενσωμάτωση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.
Στην Περιφέρεια εξειδικεύεται η καπιταλιστική αναπτυξιακή στρατηγική με άξονα τη διαχείριση του ΕΣΠΑ για τον επανασχεδιασμό των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων, την διευκόλυνση των επενδυτικών σχεδιασμών των επιχειρηματικών ομίλων στη γη, στο φυσικό πλούτο, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στη διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα”.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Γι’ αυτό καλούμε τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους χιλιάδες άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους - ελεύθερους επαγγελματίες, τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, άμεσα να βρεθούν σε θέσεις μάχης. Να συγκρουστούν με την πολιτική της Ε.Ε, του κεφαλαίου, που υλοποιεί η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, όλων των αστικών κομμάτων, των συνδυασμών τους σε Περιφέρεια – Δήμους. Μπορούν και πρέπει να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλό τους, το καπιταλιστικό σύστημα, το αστικό κράτος, που είναι εχθρικό προς τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η προστασία του λαού βασισμένη σε δωρεάν, υψηλού επιπέδου υγεία και ουσιαστική πρόληψη, το λαϊκό εισόδημα να επαρκεί για όλες τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας”.


                 
                         


NEWSLETTER