Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 19:55

Καθυστερεί η μονάδα απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας: Δυσαρέσκεια Νίκα για τη στάση της τοπικής κοινωνίας

Γράφτηκε από την

“Είναι απαράδεκτο το κλείσιμο του δρόμου από μια δεκάδα ανθρώπους, δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος”: Αυτό δήλωσε την Παρασκευή από τη Σπάρτη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας την καθυστέρηση στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που προβλέπεται από τη ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης στην περιοχή της Σκάλας.

“Σε καθημερινή βάση το Ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει σταλίες για τα μηχανήματα που δεν εργάζονται εξαιτίας αυτής της κατάστασης” πρόσθεσε ο κ. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε δυσαρέσκεια και απογοήτευση “για τη στάση των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι αποφεύγουν να πάρουν ευθεία θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα”.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της προβλεπόμενης από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) στη θέση Ξηροκάμπια της Σκάλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και τον αποκλεισμό, από μερίδα κατοίκων, της εθνικής οδού Σκάλας – Σπάρτης, στην πιο πάνω περιοχή, προκειμένου να μην επιτραπεί η μετάβαση μηχανημάτων στο χώρο κατασκευής.