Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 17:20

Πελοπόννησος: Απολιγνιτοποίηση και παράκαμψη Πύλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση της αντιπολίτευσης

Πελοπόννησος: Απολιγνιτοποίηση και παράκαμψη Πύλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρόταση της αντιπολίτευσης

Την ένταξη στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου των θεμάτων της απολιγνιτοποίησης και της παράκαμψης της Πύλου, ζητούν 25 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο του Σώματος Γιάννη Μαλτέζο: "Η πρόσκληση που λάβαμε για τη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ για την Τρίτη 15 Μαρτίου επιβεβαιώνει ότι η περιφερειακή αρχή δεν θέλει να συζητηθούν σοβαρά και επείγοντα θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η περιφερειακή αρχή είναι μακριά απ’ τον κόσμο και τα προβλήματά του, ο οποίος παθαίνει «εγκεφαλικά» όταν βλέπει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και όλη την ακρίβεια σε τρόφιμα, καύσιμα κ.λπ. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη διαδικασία των υπογραφών ώστε να συζητηθούν τα κατωτέρω θέματα:

• Άμεσα και επείγοντα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος - ακύρωση βίαιης απολιγνιτοποίησης, άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
• Παράκαμψη της Πύλου και αγνόηση των προϋποθέσεων που έχει ψηφίσει το ΠεΣυΠ για τη βελτίωση της ΜΠΕ του Καλαμάτα - Ριζόμυλος (υπάρχει εισήγηση από την προηγούμενη συνεδρίαση).

ΥΓ: Επισημαίνουμε ότι πρέπει να τηρηθεί από τον πρόεδρο ο κανονισμός".