Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 21:27

Προς υλοποίηση ο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας

Γράφτηκε από την
Προς υλοποίηση ο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας

 

Η ομόθυμη θέση ότι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας -το οποίο προβλέπεται στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου- εκφράστηκε από όσους μετείχαν στη σύσκεψη που έγινε προχθές στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, το σύνολο των δημάρχων της Λακωνίας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Ν.Τ. Λακωνίας του ΤΕΕ και επαγγελματικών συλλόγων.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη -για την εξέλιξη της οποίας ενημερώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης- ο περιφερειάρχης Π. Νίκας τόνισε: “Στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι της λακωνικής κοινωνίας, αυτοί που κατά τεκμήριο την εκφράζουν, πήραν θέση υπέρ της ολοκλήρωσης των εργασιών στη Σκάλα. Επομένως δεν είναι επιτρεπτό από καμία ομάδα να υποκαθιστά τους φυσικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και διά της βίας να επιχειρεί να παρακωλύσει το έργο. Από αύριο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος από τις αρχές που έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν. Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η δικαιοσύνη, για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου που παρακωλύει το έργο”.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης, κατά την προσέλευσή του στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη είχε συνομιλία με εκπροσώπους από τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER