Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 07:17

Με πρόσχημα την κρίση ο Τατούλης στο… μαντρί

Πίσω από τη "Νέα Ελλάδα" του Αντώνη Σαμαρά στοιχίζεται ο Πέτρος Τατούλης, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν θα είναι πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ή αν θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως βουλευτής.

Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης απαντώντας στο προσκλητήριο Σαμαρά προανήγγελλε από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" την επιστροφή του στο "μεγάλο μαντρί" δηλώνοντας: "Αυτή την στιγμή η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συσπειρώσεις. Χωρίς συνενώσεις δυνάμεων δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η "Νέα Ελλάδα" αποτελεί τον χώρο των ευρύτερων συνεννοήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" ξεπέρασε στις προηγούμενες εκλογές τα κομματικά όρια". Η δήλωση αυτή ανοίγει για τον κ. Τατούλη την πόρτα της μετάβασης από τη "Νέα Πελοπόννησο" στη… "Νέα Ελλάδα" και τις πύλες της κολάσεως για τους περιφερειακούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, που δεν θα μπορέσουν φυσικά να τον ακολουθήσουν στη νέα του πορεία. Ηδη η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, επειδή προφανώς γνώριζε την επιστροφή του Τατούλη στο “γαλάζιο μαντρί”, έσπευσε να πάρει θέση στην αφετηρία για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Καλαμάτα. Το δρόμο αποστασιοποίησης που χάραξε η κ. Νικολάκου θα ακολουθήσουν αργά ή γρήγορα και τα υπόλοιπα “πράσινα” στελέχη της περιφερειακής αρχής, καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη αν συνεχίσουν την πορεία τους πίσω από τη... "Νέα Ελλάδα".

Από εκεί και πέρα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα βήματα του κ. Τατούλη, αφού είναι σίγουρο ότι αν κάνει μεγάλα άλματα κινδυνεύει να πέσει στο... πολιτικό κενό που υπάρχει μεταξύ “Νέας Πελοποννήσου” και “Νέας Ελλάδας”. Είναι σίγουρο ότι δεν θα βιαστεί να κάνει επιλογές και ακόμα πιο σίγουρο ότι τελικώς θα αποφασίσει με βάση τις δημοσκοπήσεις. Αν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείξουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επανεκλέγει περιφερειάρχης, τότε ο κ. Τατούλης θα επιλέξει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη του κ. Σαμαρά. Αν τα στοιχεία δείξουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επανεκλογής, τότε ο κ. Τατούλης… θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για τη... Βουλή. Ας μην ξεχνάμε ότι τα επικοινωνιακά εξαπτέρυγα του κ. Τατούλη επιτίθενται συχνά στο "γαλάζιο" Αρκά βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζο κρατώντας με αυτό τον τρόπο ανοικτές τις πόρτες επιστροφής του κ. Τατούλη στην κεντρική πολιτική σκηνή.  

 

Τέλος δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν υποψήφια βουλευτή την κόρη του Εύη Τατούλη και τον ίδιο να ασχοληθεί με διάφορες μπίζνες στο πλαίσιο των οικογενειακών επιχειρήσεων.