Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 10:45

Ενημερωτική εκδήλωση από την "Αγροδιατροφική"


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής (ΑΜΚ) εταιρείας υπό την επωνυμία "Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου", οργάνωσε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος".

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς παρατήρησε ότι «για να αποδώσει καρπούς η Αγροδιατροφική Σύμπραξη πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να αναδείξουμε και να δώσουμε εξωστρέφεια στα αγροτικά μας προϊόντα».
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου προέτρεψε «να προωθήσουμε με σύγχρονο τρόπο τα προϊόντα μας». Και οι δύο αναφέρθηκαν στο δημοπρατήριο, στο σήμα και στο σύμφωνο της πιστοποιημένης ποιότητας.
Ο συνεργάτης της Περιφέρειας - οικονομολόγος Λεωνίδας Ζεϊμπέκης που έκανε μια παρουσίαση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, σημείωσε ότι «είναι το εργαλείο του μέλλοντος, το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».
Ο γεωπόνος Γιάννης Καλτσής ενημέρωσε για τον τρόπο χρηματοδότησης και στο πώς κερδίζουν οι παραγωγοί.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κορινθιακής Σταφίδας Κώστας Παπαδημητρίου και του Συλλόγου Υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων - ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) Θανάσης Μαυρούλης, εξαγωγείς - τυποποιητές του νομού κ.λπ.