Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 10:45

Ενημερωτική εκδήλωση από την "Αγροδιατροφική"

Ενημερωτική εκδήλωση από την "Αγροδιατροφική"


Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής (ΑΜΚ) εταιρείας υπό την επωνυμία "Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου", οργάνωσε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος".

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς παρατήρησε ότι «για να αποδώσει καρπούς η Αγροδιατροφική Σύμπραξη πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να αναδείξουμε και να δώσουμε εξωστρέφεια στα αγροτικά μας προϊόντα».
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου προέτρεψε «να προωθήσουμε με σύγχρονο τρόπο τα προϊόντα μας». Και οι δύο αναφέρθηκαν στο δημοπρατήριο, στο σήμα και στο σύμφωνο της πιστοποιημένης ποιότητας.
Ο συνεργάτης της Περιφέρειας - οικονομολόγος Λεωνίδας Ζεϊμπέκης που έκανε μια παρουσίαση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, σημείωσε ότι «είναι το εργαλείο του μέλλοντος, το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί».
Ο γεωπόνος Γιάννης Καλτσής ενημέρωσε για τον τρόπο χρηματοδότησης και στο πώς κερδίζουν οι παραγωγοί.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κορινθιακής Σταφίδας Κώστας Παπαδημητρίου και του Συλλόγου Υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων - ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) Θανάσης Μαυρούλης, εξαγωγείς - τυποποιητές του νομού κ.λπ.