Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 08:32

Υπομονή ζήτησε ο Νίκας για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι

Γράφτηκε από τον
Υπομονή ζήτησε ο Νίκας για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι

 

Υπομονή ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας από τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την υλοποίηση του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε» για τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει συλλογικοί φορείς της περιοχής, τόνισε πως τα έργα διαρκούν λίγο, αλλά η ωφέλειά τους είναι παντοτινή. Υποσχέθηκε δε ότι θα στείλει τον διευθυντή που έχει την ευθύνη και την επίβλεψη του έργου να συνεννοηθεί με την τοπική κοινωνία για να επιλυθούν τα προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία που έχει η ολοκλήρωση του δυτικού οδικού άξονα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας επισήμανε από τους Γαργαλιάνους: «Όταν γίνονται έργα, θα έχουμε κάποια προβλήματα μέχρι να ολοκληρωθούν, θα έχετε δει πινακίδες όπου πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα "μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία". Τα έργα διαρκούν λίγο, αλλά η ωφέλεια των έργων είναι παντοτινή. Είναι ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Θα στείλω το διευθυντή από την Τρίπολη που έχει την ευθύνη επίβλεψης του έργου να συνεννοηθεί εδώ με την τοπική κοινωνία, ό,τι προβλήματα υπάρχουν να επιλυθούν. Το έργο πρέπει να γίνει, να είναι καλό και να γίνει γρήγορα. Φανταστείτε έναν εθνικό δρόμο, ο οποίος θα διέρχεται από τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους, θα φτάνει στο Ρωμανού, γίνεται η παράκαμψη της Γιάλοβας τώρα με 47 εκ. ευρώ, μια εθνική οδός η οποία θα διασυνδέσει ολόκληρη τη Δυτική Μεσσηνία. Και στην προοπτική του δρόμου που θα γίνει από Πύργο μέχρι Καλό Νερό θα την διασυνδέσει την περιοχή αυτή με όλη τη Δυτική Ελλάδα. Υπομονή να υπάρξει, θα έρθει η υπηρεσία εδώ και ό,τι μπορεί να γίνει, θα γίνει. Και στο μεγάλο έργο στον Μάραθο είχαμε κάποια προβλήματα με τους ψαράδες, τα λύνουμε σιγά - σιγά, το έργο έχει σημασία να ολοκληρωθεί».

Από την πλευρά του ο τέως περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μίλησε για εγκατάλειψη της Τριφυλίας και σημείωσε πως έργα που άφησαν πίσω τους μετά από 3,5 χρόνια δεν περπατάνε, ενώ τα προβλήματα που προκύπτουν αφήνονται στο έλεος του Θεού.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης ανέφερε: «Δυστυχώς η Τριφυλία όλα αυτά τα χρόνια εγκαταλείφθηκε. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα έργο σημαντικό, το οποίο να προωθεί τη μεγάλη θέση που έχει η Τριφυλία στη γενικότερη εικόνα της Περιφέρειας και ιδιαίτερα δε στην αναπτυξιακή της δομή, μιας και αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα του πρωτογενούς τομέα. Τα έργα τα οποία αφήσαμε πίσω μετά από 3 - 3,5 χρόνια δεν περπατάνε, τα προβλήματα που υπάρχουν από την υλοποίηση αυτών των έργων χρειάζονται μια μεθοδικότητα στη διευθέτησή τους, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επιλύσουν προβλήματα τα οποία έχουν παρουσιαστεί στην εκτέλεση της μελέτης,  αφήνονται στο έλεος του Θεού».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER