Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 14:10

Με μήνυμα Σαμαρά ή ελιγμός του Τατούλη η χαμηλή εκπροσώπηση της Περιφέρειας στην Πύλο;

Η χαμηλού επιπέδου εκπροσώπηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά την εκδήλωση στη μνήμη του ναυτικού Βέλιου Καραβία στην Πύλο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έχει προβληματίσει πολλούς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ακόμα και από το χώρο της Ν.Δ.

 

Η απουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη-δεξιού χεριού του Ντίνας Νικολάκου και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, καθώς και η εκπροσώπηση από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο, είναι σίγουρο πως κάτι σημαίνουν: Είτε είναι δική τους επιλογή, ως πολιτικός ελιγμός, είτε έχει να κάνει με την πληροφορία πως ήταν ανεπιθύμητοι από την ηγεσία της Ν.Δ. 

Το γεγονός αυτό συζητήθηκε πιο έντονα όταν 48 ώρες μετά ο κ. Τατούλης και η κ. Νικολάκου βρέθηκαν στη Μεσσηνία και έδωσαν το "παρών" στη "Γιορτή Σύκου" στον Πολύλοφο.

 

Στο περιβάλλον Σαμαρά, η απουσία της ηγεσίας της Περιφέρειας θεωρήθηκε ως αντίβαρο της γκάφας ή της συνειδητής επιλογής της παρουσίας 4 υπουργών της κυβέρνησης στην Τρίπολη, κατά την επιλογή προσωρινού αναδόχου για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια. Παρουσία που το επιτελείο Τατούλη επιχείρησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά, ενόψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών και της προοπτικής στήριξης της υποψηφιότητας Τατούλη από τη Ν.Δ., για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις.

Ολα αυτά φαίνεται να ενισχύουν τις πληροφορίες ότι η Ν.Δ. σχεδιάζει να στηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.

 

Γ.Σ.