Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:08

Πετράκος: "Δικαιωθήκαμε για την παράκαμψη Πεταλιδίου"

Γράφτηκε από την
Πετράκος: "Δικαιωθήκαμε για την παράκαμψη Πεταλιδίου"

 

Δικαιωμένος από τις εξελίξεις για τη κατασκευή της παράκαμψης του Πεταλιδίου, δηλώνει ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Θανάσης Πετράκος.

Στην ίδια γραπτή δήλωση ο κ. Πετράκος υποστηρίζει ότι οι εξελίξεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον προκάτοχο του Πέτρο Τατούλη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου:

«Η έγκριση στις 17/11/2022 από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης για την κατασκευή σήραγγας στην Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης (παράκαμψη Πεταλιδίου ) είναι ένα καλό νέο. Επιπλέον η επιβεβαίωση από την Γεωτεχνική μελέτη ότι το έδαφος είναι βραχώδες και όχι σαθρό όπως έλεγε ο κ. Νίκας στηριζόμενος σε Γεωφυσική μελέτη που είχε παραγγείλει ανοίγει το δρόμο για την δημοπράτηση του έργου ώστε και ο δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι να ολοκληρωθεί επιτέλους και τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Ακρόπολης της Αρχαίας Κορώνης να μην καταστραφούν . Τα ευχάριστα αυτά νέα δικαιώνουν την παράταξη μας και όλους όσους επιμέναμε ότι είναι δυνατόν και ο δρόμος να ολοκληρωθεί και οι αρχαιότητες να προστατευτούν και να αναδειχτούν . Οι θετικές αυτές εξελίξεις όμως εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους κ. Νίκα και Τατούλη . Υπενθυμίζουμε ότι όταν τον Ιανουάριο του 2021 αποφάσισε το ΚΑΣ να πει ότι είναι προτεραιότητα η προστασία και η ανάδειξη της αρχαίας Κορώνης και για αυτό πρότεινε να γίνει σήραγγα για να μην καταστραφούν τα αρχαία, ο κ. Περιφερειάρχης αντί να θεωρήσει την απόφαση αυτή του ΚΑΣ ευλογία και να πράξει αυτό που είπαμε εμείς από την πρώτη στιγμή, αλλά κυρίως αυτό που έλεγε η κοινή λογική , δηλαδή να διεκδικήσει τα χρήματα για την κατασκευή της σήραγγας από την κυβέρνηση, έκανε επί ένα χρόνο το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο διαφώνησε με την απόφαση του ΚΑΣ, όχι μόνο έκανε απαράδεκτες δηλώσεις και ζητούσε να αλλάξει η απόφαση του ΚΑΣ, βλέποντας εχθρούς οι οποίοι θέλουν να τον υπονομεύσουν, αλλά προχώρησε χωρίς καμία ενημέρωση του ΠεΣυΠ και στην απαράδεκτη ενέργεια και υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης του ΚΑΣ η οποία φυσικά απερρίφθη μετά πολλών επαίνων. Σε αυτή την απαράδεκτη επί ένα χρόνο εμμονική του στάση, είχε μετά τον Μάιο του 2021 συμπαραστάτη και τον κ. Τατούλη, ο οποίος όταν στις αρχές Μαΐου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο συντάχθηκε με τις θέσεις του κ. Νίκα και ζήτησε και αυτός να συνεχιστεί ο δρόμος όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί χωρίς σήραγγα. !!! Ευτυχώς βέβαια το ΚΑΣ ομόφωνα δεν άφησε περιθώρια να γίνουν όλα αυτά τα καταστροφικά που πρότειναν οι κ. Νίκας και Τατούλης. Συνεπώς οφείλουν και οι δυο σήμερα να πουν ότι έκαναν λάθος και να ζητήσουν συγνώμη.

Για αυτή τη θετική εξέλιξη αξίζουν φυσικά συγχαρητήρια και πρέπει να τα αποδώσουμε στη διευθύντρια Ευαγγελία Μηλίτση και τα στελέχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ,σε όλα τα στελέχη του ΚΑΣ και στον προεδρεύοντα του ΚΑΣ Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου και φυσικά στον πρώην Δήμαρχο Πεταλιδίου κ. Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο και στους ευαίσθητους πολίτες και φορείς του Πεταλιδίου που φώναζαν «Όχι στην καταστροφή της ακρόπολης της Αρχαίας Κορώνης». Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και να πιέζουμε για την επαρκή χρηματοδότηση και άμεση δημοπράτηση της κατασκευής της σήραγγας και φυσικά στη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των ανασκαφών και της ανάδειξης του σημαντικότατου αυτού αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης της Αρχαίας Κορώνη;»

 




NEWSLETTER