Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 09:07

Νέες βολές Νίκα για φυσικό αέριο μετά τα εγκαίνια σύνδεσης σχολείου στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Νέες βολές Νίκα για φυσικό αέριο μετά τα εγκαίνια σύνδεσης σχολείου στην Τρίπολη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα κριθεί τελικά ο ανάδοχος του έργου διανομής φυσικού αερίου σε Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα και Σπάρτη, επισημαίνει σε χθεσινή του δήλωση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Κι επιμένει ότι στις “υποδομές της ενέργειας ο ρόλος και ο έλεγχος του δημοσίου πρέπει να είναι απολύτως καθοριστικός για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος”.

Η δήλωση έγινε με αφορμή την χθεσινή έναυση του φυσικού αερίου στο 2ο Λύκειο Τρίπολης, από το υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε:

“Είναι γνωστό ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου παρέπεμψε το θέμα αυτό το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, θα κριθεί τελικά ο ανάδοχος του έργου διανομής φυσικού αερίου σε Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα και Σπάρτη, με αντιδίκους δύο δημόσιους φορείς -την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) και την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας).

Στο Διοικητικό Εφετείο είχε προσφύγει η ΔΕΔΑ κατά της ΡΑΕ, διότι η δεύτερη προέκρινε ιδιωτική εταιρεία για το έργο της διανομής φυσικού αερίου στις παραπάνω πόλεις.

Η θέση της Περιφέρειας για το θέμα αυτό είναι σαφής και πάγια:

Στις δημόσιες υποδομές και ιδιαίτερα σε αυτή της ενέργειας, ο ρόλος και ο έλεγχος του δημοσίου πρέπει να είναι απολύτως καθοριστικός για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Αλλο οι δημόσιες υποδομές και άλλο η λειτουργία τους.

Σε αναμονή λοιπόν της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου, προς την οποία όλοι οφείλουμε σεβασμό”.


NEWSLETTER