Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 07:51

Επιπλέον 400 στρέμματα για επενδύσεις στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Επιπλέον 400 στρέμματα για επενδύσεις στη Μεγαλόπολη

 

Οι χώροι υποδοχής των επενδύσεων στη Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), ήταν το θέμα της σύσκεψης με τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον δήμαρχο της πόλης Θανάση Χριστογιαννόπουλο, την περασμένη Παρασκευή.

Κατά την σύσκεψη στην οποία μετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού - Οικονομικού Χρήστος Λαμπρόπουλος, αρμόδιος και για τα θέματα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή, αποφασίστηκε ότι εκτός από την περιοχή των 2.000 στρεμμάτων, στην οποία θα αναπτυχθεί το επιχειρηματικό πάρκο, θα δημιουργηθεί και μία ακόμα έκτασης 400 στρεμμάτων σε χώρο που έχει επιλέξει ο Δήμος Μεγαλόπολης.

Εξάλλου, ο υπουργός είδε με κατανόηση το αίτημα που εκφράστηκε για την παραχώρηση στην Περιφέρεια έκτασης 2.000 στρεμμάτων στο Ψαθί, προκειμένου η Περιφέρεια από κοινού με την Ενεργειακή της Κοινότητα να την αξιοποιήσει για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Η δημιουργία του πιο πάνω φωτοβολταϊκού πάρκου έχει ως στόχο, όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, την μείωση του κόστους λειτουργίας των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ αναφορικά με τη δαπάνη των αντλιοστασίων τους.


NEWSLETTER