Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 14:33

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητεί στήριξη της σταφίδας

Γράφτηκε από την
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητεί στήριξη της σταφίδας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά πλειοψηφία (η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε δική της πρόταση) αποφάσισε τα εξής για την σταφίδα και την ενίσχυση της σταφιοδοκαλλιέργειας:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητάει από το Υπουργείο και η κυβέρνηση να αποδεχτούν τις προτάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και των Συνεταιρισμών και να προχωρήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στην απορρόφηση των αποθεμάτων με κρατική χρηματοδότηση. Στα πλαίσια αυτά ζητάει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευση της και να πληρώσει στην Παναιγιάλειο άμεσα τα 2.600.000 ευρώ που της χρωστάει εδώ και 14 μήνες.

Για την υλοποίηση της απόφασης μας ζητάμε άμεσα σε συνάντηση με τον υπουργό και τον πρωθυπουργό αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΠ αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη , τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους προέδρους των Ενώσεων Μεσσηνίας, Κορίνθου, Κιάτου και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών .

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αν η κυβέρνηση αρνηθεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών εκφράζει τη βούληση της να συμβάλει οικονομικά στην απορρόφηση ενός μέρους των αποθεμάτων που αντιστοιχούν στην παραγωγή της Μεσσηνίας και Κορινθίας . Στη περίπτωση αυτή αποφασίζει να καλέσει και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους όλων των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών (Μεσσηνίας, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου )να πράξουν και αυτοί το ίδιο .

Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας αποφασίζουμε κοινή συνεδρίαση των 2 Περιφερειακών Συμβουλίων και στην ειδική αυτή συνεδρίαση να προσκληθούν όλοι οι Δήμαρχοι των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών.»

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιώργος Δέδες και Θανάσης Πετράκος υπέβαλαν την εξής συμπληρωματική πρόταση: «Στο πλαίσιο της χθεσινής επικαιροποιημένης απόφασης μας για την απορρόφηση των αποθεμάτων της μαύρης σταφίδας , θεωρούμε χρήσιμο να προστεθεί στην απόφαση μας η πρόταση προς την κυβέρνηση : «Να ενταχτεί στο πρόγραμμα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας και Τουρκίας καθώς και στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας η απορρόφηση των αποθεμάτων της μαύρης σταφίδας.

Οι σημαντικές διατροφικές της ιδιότητες θα είναι μια σημαντική διατροφική βοήθεια σε όλους τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Θεωρούμε ότι η πρόταση μας αυτή θα γίνει από όλες και όλους σας δεκτή»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER