Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 14:48

Καλαμάτα: 3,2 εκ ευρώ για στέγαση 270 Ρομά στη Μπιρμπίτα

Γράφτηκε από τον

 

Στη Μπιρμπίτα θα στεγαστούν 250 -270 Ρομά και οι εγκαταστάσεις θα κοστίσουν 3,2 εκ ευρώ δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος υπογράφοντας μαζί με τον περιφερειάρχη Πανάγιωτη Νίκα τη σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου από την Περιφέρεια στο δήμο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι στη Μπιρμπίτα θα υπάρχει παιδικός σταθμός αλλά δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει σχολείο καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι μελέτες.

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Βασλόπουλος ποιος εγγυάται τα χρήματα των φορολογούμενων και γιατί δεν θα καταστραφεί πάλι η Μπιρμπίτα είπε ότι τα σπίτια θα ανήκουν στους Ρομά και άρα θα τα προστατέψουν.

Ανακτώντας σε ερώτηση της «Ε» για το σχέδιο του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας σε οικόπεδο που μένουν Ρομά, ο κ. Βασιλόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το… πυροτέχνημα της εξαγγελίας έσβησε και κανένας πλέον δεν ασχολείται με το θέμα. Αλώστε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψη του στην Μεσσηνία όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στην Καλαμάτα δεν είπαν ούτε μια λέξη για την προοπτική κατασκευής κτηρίου για την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην Αγία Τριάδα.

Θ.Λ.