Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 09:09

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στερεύει η δεξιά δεξαμενή για τον Πέτρο Τατούλη - Ακλόνητο φαβορί ο Δημήτρης Πτωχός

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Στερεύει η δεξιά δεξαμενή για τον Πέτρο Τατούλη - Ακλόνητο φαβορί ο Δημήτρης Πτωχός

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός είναι ακλόνητο φαβορί για τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου καθώς συσπειρώνει όλους του «ένοικους της δεξιάς πολυκατοικίας» και όχι μόνο τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, ενώ η δεύτερη θέση θα κριθεί από την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στα ψηφοδέλτια του Μανώλη Μάκαρη και του Δημήτρη Κουτσούλη αντίστοιχα.

Ο Πέτρος Τατούλης, μετά τη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μεσσήνης, δύσκολα θα αποσπάσει δεξιές ψήφους και ελπίζει να τερματίσει δεύτερος μόνο αν υπάρξει αποσυσπείρωση των δυνάμεων του του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, περιχαρακώσουν τον πολιτικό τους χώρο, δεν αποκλείεται να  βρεθεί εκτός των δυο πρώτων θέσεων η παράταξη Τατούλη που έτσι και αλλιώς προτιμούσε να έχει αντίπαλο τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σε μια διπολική αναμέτρηση δίχως… αύριο

Συγκεκριμένα όποιος παρακολούθησε την εκδήλωσης παρουσίασης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Μεσσήνης διαπίστωσε  ότι ο «γαλάζιος» υποψήφιος περιφερειάρχης  συσπειρώνει όλους του «ένοικους της δεξιάς πολυκατοικίας» και όχι μόνο τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους με συνέπεια να είναι πλέον αμφισβητήσιμη η ισχυρή εκλογική παρουσία του Πέτρου Τατούλη που στις προηγούμενες αναμετρήσεις αντλούσε πολλές ψήφους από τη δεξιά δεξαμενή. Στην εκδήλωση, εκτός από τους περισσότερους αντιπεριφερειάρχες  και  περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης Νίκα παρέστησαν και τοπικοί  παράγοντες που είχαν να εμφανιστούν σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας από το… 2004 και οι οποίοι σε προηγούμενες αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις είχαν ακολουθήσει αιρετική στάση. Η ενδυνάμωση της υποψηφιότητας Πτωχού αποδυναμώνει αυτομάτως την υποψηφιότητα Τατούλη που τόσο στις εκλογές του 2019 όσο και στις εκλογές του 2010 ενίσχυσε τη δύναμη της με πολλές «αιρετικές» ψήφους από τη «δεξιά πολυκατοικία». Υπενθυμίζουμε ότι το 2010 ο συνδυασμός Τατούλη στηρίχτηκε από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, στις εκλογές του 2014 στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το 2019 διατηρώντας στα ψηφοδέλτια του αναγνωρίσιμα στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία κατάφερε να αποσπάσει ένα μεγάλο αριθμό δεξιών ψήφων . Τώρα όπως φαίνεται η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού συσπειρώνει το δεξιό χώρο και αφήνει ελάχιστα περιθώρια στον κ. Τατούλη για διεκδίκηση κεντροδεξιών ψήφων.

Θ.Λ.