Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 20:02

Συνάντηση εκπροσώπων Περιφερειών στη Σόφια

Συνάντηση εκπροσώπων Περιφερειών στη Σόφια

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια πραγματοποιήθηκε, στις αρχές του μήνα η 2η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου GuardEn, επικεφαλής εταίρος του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, ειδικότερα, το εν λόγω έργο “υλοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος διακρατικής συνεργασίας ''Νότια Ανατολική Ευρώπη'', που αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού, με στόχο την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και την αποτελεσματική εφαρμογή των τοπικών στρατηγικών, για την πρόληψη και αποκατάσταση των περιβαλλοντικών κινδύνων, για περιοχές που απειλούνται από ρύπανση του εδάφους ή του νερού. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αθανάσιος Μπουζαλάς, προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας εργασίας και εκπρόσωπος στην Επιστημονική Επιτροπή του έργου GuardEn”.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση, “θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου για τον λεπτομερή καθορισμό του προτύπου GuardEn και της ομάδας εκπαιδευτών για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών πακέτων. Η επόμενη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2014 στη Βουδαπέστη”.