Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 23:42

Πέτρος Τατούλης: “Στόχος μας για την επόμενη πενταετία η κυκλική oικονομία”

“Για τον Πέτρο Τατούλη και τη Νέα Πελοποννήσο, η κυκλική οικονομία αποτελεί κεντρικό στόχο της επομένης 5ετιας, καθώς είναι συστατικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τη σύγχρονη πράσινη Πελοπόννησο.

Τα παραπάνω αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης του υποψήφιου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος” η οποία αναφέρει ακόμη:
“Είναι λάθος να περιορίζουμε την κυκλική οικονομία στην ανακύκλωση υλικών, καθώς πρόκειται για κάτι πολύ ευρύτερο που έχει ως πυρήνα την αειφορία και προσδιορίζει ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης μια σύνθετη οικονομία που περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο:

 Τη μείωση των αποβλήτων στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο.

 Την ελαχιστοποίηση της χρήσης και κυρίως απώλειας φυσικών πόρων, περιλαμβανομένου του νερού, των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας.

 Την κυκλική διασύνδεση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

 Την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ που ήδη παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο.

 Την επιτάχυνση της αποθήκευσης ενέργειας.

 Την προώθηση πολιτικών που οδηγούν στη μείωση της παραγωγής «αερίων θερμοκηπίου».

 Αναπτύσσουμε Δίκτυα Διαλογής σε όλη την Περιφέρεια, τα οποία δυστυχώς παραμένουν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα της χώρας

 Προωθούμε άμεσα την κατασκευή των Πράσινων Σημείων σε κάθε Δήμο.

 Οργανώνουμε τη διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια ώστε να υπάρχουν συστηματικές και πλήρεις καταγραφές των διαχειριζόμενων ποσοτήτων αποβλήτων και μετρήσεις των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

 Καθιερώνουμε, άμεσα, υποχρεωτική την χωριστή συλλογή τουλάχιστον για τα μέταλλα, το χαρτί, το γυαλί και το πλαστικό, αναπτύσσοντας ευρύτατο δίκτυο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

 Προετοιμαζόμαστε για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των παραγόμενων ΑΣΑ τουλάχιστον σε ποσοστό́ 55% κατά́ βάρος μέχρι το 2025 και 60% μέχρι το 2030.

 Αυξάνεται η ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασιών τουλάχιστον στο 65% κ.β. έως το 2025 και στο 70% κ.β. ως το 2030, με συγκεκριμένους στόχους για τα επιμέρους υλικά́.

 Κλείνουμε οριστικά και αποκαθιστούμε όλους τους ΧΑΔΑ.

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τα οφέλη.

 Καθαρή Πελοπόννησος για τους Πελοποννήσιους και τους επισκέπτες μας.

 Αειφόρος Διαχείριση των απορριμμάτων, με όρους που καλύπτουν απόλυτα τους στόχους των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

 Λιγότερα τέλη για τους πολίτες.

 Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στη νέα κυκλική οικονομία”.