Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 18:27

Απολογισμός Νίκα για την 4ετία 2019-2023: Τα σημαντικά έργα, οι οδηγίες προς τον Πτωχό και ο... διορισμένος βουλευτής (βίντεο)

Απολογισμός Νίκα για την 4ετία 2019-2023: Τα σημαντικά έργα, οι οδηγίες προς τον Πτωχό και ο... διορισμένος βουλευτής (βίντεο)

Τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής επί των ημερών του κατά την αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023 έκανε σήμερα από την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη ο απερχόμενος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Πέρα από τα σημαντικότερα έργα και παρεμβάσεις που έγιναν ανά περιφερειακή ενότητα, αλλά και για τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να προσέξει από εδώ και πέρα η νέα περιφερειακή αρχή, αναφέρθηκε προσωπικά στον νέο διάδοχό του Δημήτρη Πτωχό και αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία "γιατί μιλάμε για τον τόπο μας, τον λαό μας και τον τόπο που γεννηθήκαμε", τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την "απεξάρτησή του από το συγκεκριμένο γραφείο και τον συγκεκριμένο χώρο" (σ.σ. εννοώντας τον Αντώνη Σαμαρά). "Ουαί και αλίμονο αν είναι εντολοδόχος και δεν είναι περιφερειάρχης. Αλίμονο αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνει ένα όργανο προώθησης συγκεκριμένων βουλευτών".

Ανέφερε ότι "καταβλήθηκαν προσπάθειες διάσπασης" και αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του -πλην ενός στη Μεσσηνία και ενός στην Αργολίδα, χωρίς να τους κατονομάσει- ανέφερε ότι "η Πολιτική άνοιξη εξακολουθεί να λειτουργεί ως οργανισμός με υβριδικό τρόπο" σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ιδεολογική σχέση με την πατριδοκαπηλία, τον εθνολαϊκισμό, τον λαϊκισμό κάθε μορφής, το ρουσφέτι και την πελατειακή σχέση".

Και συνέχισε: "Και σήμερα προωθούνται ατομικά συμφέροντα, αλλά δεν θέλω να έχω καμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα που μας γυρίζουν στην εποχή του Βούλγαρη και πολλών άλλων".

Φωτογραφίζοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά χωρίς να τον κατονομάσει, ανέφερε: "Υπάρχει ένας βουλευτής, ο οποίος μπορεί και προωθεί διάφορα ζητήματα και προφανώς είναι και πιο ελκυστικός και βουλευτής διορισμένος προφανώς, δηλαδή Επικρατείας".

Αναλυτικά όλα όσα είπε σήμερα ο κ. Νίκας: 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Ελευθερίας"