Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 08:12

Πτωχός σε εκδήλωση για Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση: “Οι επενδύσεις δεν έρχονται με διαταγές”

Γράφτηκε από την

 

«Οι επενδύσεις δεν έρχονται με διαταγές, απαιτούνται κίνητρα και ένα ευνοϊκό περιβάλλον»  τόνισε ο περιφερειάρχης  Δημήτρης Πτωχός στην ενημερωτική εκδήλωση για το Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ- ΔΑΜ)» στη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Πτωχός περιγράφοντας τις εξελίξεις αναφορικά με το πρόγραμμα ΜΑΔ στη Μεγαλόπολη είπε « Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που πλέον είμαστε στον αέρα, καθώς οι προσκλήσεις έχουν ήδη ανέβει Έχουμε πλέον την προέγκριση για το πολεοδομικό σχέδιο της Μεγαλόπολης, και τρέχουμε με το υπουργείο Περιβάλλοντος το χωροταξικό της Περιφέρειας, ώστε να έχουμε την έγκριση και του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου».

Μιλώντας για τους στόχους της περιφερειακής αρχής ο κ. Πτωχός είπε «Γνωρίζετε όλοι ότι για εμάς η ανάπτυξη αποτελεί την καρδιά του προγράμματός μας, και εννοούμε την ουσιαστική ανάπτυξη. Μας ενδιαφέρουν πολύ οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση της Πελοποννήσου, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»,

Προσπαθώντας να αποδώσει τη μεγάλη εικόνα εντός της οποίας καλούνται να δράσουν οι επιχειρηματίες, ο κ. Πτωχός τόνισε: «Η αναπτυξιακή πολιτική δεν είναι αντικείμενο ενός δήμου, το αντίθετο θα έλεγα. Η αγορά είναι ολόκληρη η Περιφέρεια, όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος». Στη συζήτηση με κατοίκους και μέλη της επιτροπής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημείωσε: «Είχαμε μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση, είναι σημαντικό να ακούμε όλους όσους έχουν ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια τον ενάμιση μήνα που βρισκόμαστε εδώ, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο για το πολεοδομικό και το χωροταξικό».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης.