Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 20:51

Συνάντηση για ανάπλαση μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές

Γράφτηκε από την
Συνάντηση για ανάπλαση μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές

 

Επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μαντίνεια – Κιτριές», αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων μερών και συγκεκριμένα από τον Δήμο Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Βασίλης  Κουτραφούρης και η διευθύντρια Παναγιώτα Κουράκλη, από τον Δήμο Δυτικής Μάνης ο δήμαρχος Γεώργιος  Χιουρέας και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης  Χρηστέας, ενώ από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα, ο οποίος ωρίμασε μελετητικά το έργο παρευρέθηκαν  ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής  Παναγιώτης Μουζακιώτης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Καραβασιά  και ο ειδικός  Γιάννης Μπούνδρης, Πολιτικός Μηχανικός.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.820.000,00 ευρώ  και αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, σε συνολικό μήκος περίπου 2,5 χλμ., ενώ προβλέπεται και η υλοποίηση συνοδών λιμενικών έργων.

Επίσης, έχει υποβληθεί τεχνικό δελτίο στην ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ, Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με σκοπό την ένταξή του.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησης της ολοκληρωμένης πλέον μελέτης, που αφορά την έγκριση των αρχιτεκτονικών μελετών και της ακτομηχανικής μελέτης, αλλά και την κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς έκδοση σχετικής απόφασης.


NEWSLETTER