Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 21:42

Παρατάξεις Τατούλη και Μάκαρη για λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου

Γράφτηκε από την

Οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη και του Μάνωλη Μάκαρη με κοινή ανακοίνωση τους καταλογίζουν αντιδημοκρατική συμπεριφορά στην περιφερειακή αρχή και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό επειδή δεν έθεσαν σε ψηφοφορία ψήφισμα για τα Τέμπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δυο παρατάξεων: «Μαύρη σελίδα για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου γράφτηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του, εξαιτίας της μεθοδευμένης αντιδημοκρατικής πολιτικής συμπεριφοράς της παράταξης της περιφερειακής αρχής και του προέδρου του Συλλογικού Οργάνου. Παρότι είχε κατατεθεί εντός της διαδικασίας και είχε γίνει αποδεκτό το παρακάτω ψήφισμα και ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, για συζήτηση στο τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Σκαντζός «έτρεξε να λύσει» τη συνεδρίαση χωρίς να αναγνωστεί και να ψηφιστεί το κείμενο, το οποίο θα έδινε ξεκάθαρη στήριξη στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Στον αγώνα για απονομή Δικαιοσύνης και ποινικών ευθυνών, εάν προκύψουν, σε πολιτικά πρόσωπα.
Αντί λοιπόν να τεθεί το ψήφισμα σε ψηφοφορία, η περιφερειακή αρχή μιμούμενη την ανάλγητη, περιφρονητική και ταπεινωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ο οποίος επέλεξε να απέχει από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αρνήθηκε να πάρει καθαρή θέση και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των συγγενών.
Περιφρόνησε τις 1.300.000 υπογραφές πολιτών που συνυπέγραψαν κείμενο στήριξης, το οποίο η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Περιφερειάρχης και τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας λειτουργούν ως «δεκανίκια» της Κυβέρνησης, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους Πελοποννήσιους πολίτες.
Κοινοποιούμε το κείμενο που ζητήσαμε να ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου οι συμπολίτες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα:
“Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!”».