Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 13:30

Απλοποίηση διαδικασιών ζήτησε ο Πτωχός στο συνέδριο της ΕΝΠΕ

Απλοποίηση διαδικασιών ζήτησε ο Πτωχός στο συνέδριο της ΕΝΠΕ

Για την απλοποίηση των διαδικασιών, την ομογενοποίηση, την ολιστική προσέγγιση και την αποκέντρωση μίλησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στην Πάτρα.

«Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογία, η πραγματικότητα γύρω μας αλλάζει πολύ γρήγορα. Συνεπώς ο μηχανισμός εκείνος που θα μπορεί να συνεκτιμά τα νέα δεδομένα ώστε να αντιλαμβάνεται ή να προβλέπει νέου είδους ανάγκες, επιθυμίες και προβλήματα, και με βάση αυτά να δημιουργεί και νέου είδους αρμοδιότητες, είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης και στάθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική των μεταρρυθμίσεων.

«Η μεταρρύθμιση για την οποία συζητάμε δεν αποτελεί μόνο θεσμική θωράκιση, είναι βαθύτατα αναπτυξιακή. Πιστεύω, όμως, πως όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν και το χαρακτηριστικό της αποκέντρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τις κεντρικές ομιλίες της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη θεματική ενότητα, που αφορούσε στη Θεσμική Θωράκιση των Περιφερειών, όπου παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, οι θέσεις της Επιτροπής και ακολούθησε συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν χθες , μετά και τη θεματική συνεδρίαση για την Αγροτική Ανάπτυξη, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.