Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 11:27

Ο Δ. ΠΤΩΧΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: “Ανάγκη συνεργασίας με τους νέους της Περιφέρειάς μας”

Ο Δ. ΠΤΩΧΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: “Ανάγκη συνεργασίας με τους νέους της Περιφέρειάς μας”

 

Μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην 47η εθνική συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας και την ενέργειά σας. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για εμάς, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αποκτήσει φωνή η γενιά σας και μέσα στα όργανα της Περιφέρειας.
Αρχικά ο κ. Πτωχός, μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με τους νέους της Περιφέρειάς μας σε πολλαπλά επίπεδα «Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και να σας ζητήσω να συνεχίσετε να σκέφτεστε ευρωπαϊκά, να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις που ανοίγουν τους ορίζοντές σας και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πολιτική σκέψη, κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα, αν αναλογιστούμε και τη μεγάλη αποχή των νεαρών ηλικιών στις εκλογικές διαδικασίες
Παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, Βασίλη Σιδέρη, καθηγητών συνοδών και γονέων, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξη και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα όργανα των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων της χώρας μας, για τις επιτροπές, τους διαγωνισμούς και τις δυνατότητες που έχουν παιδιά της ηλικίας τους να συμμετέχουν σε δομές και δράσεις της ΕΕ.
Επίσης, ο Γιώργος Ρισβάνης, διοργανωτής της 47ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και η Ελβίρα Μεντζελιώτη, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στην αξία της συμμετοχής και στις επόμενες προκλήσεις. Ακολούθησε βράβευση των μαθητών από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό και τον Αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Σιδέρη.
 Εκ μέρους των Σχολείων που έλαβαν μέρος στο συνέδριο:
1ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Βασιλική Μπαλαφούτη
Δήμητρα Χαραλαμπιδοπούλου
Συνοδός Καθηγήτρια: Βασιλική Κέλλη
 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Μαρία Πουλουπάτη
Ιουλία Μπαξεβανάκη
Συνοδός Καθηγήτρια: Παναγιώτα Μπούρα
 2ο ΓΕΛ Τρίπολης
Αγγελος Κολλάρας
Εμμανουήλ Παναγιώταρος
Συνοδός Καθηγήτρια: Έφη Δημοπούλου Έφη
Από τους παραπάνω μαθητές, ως εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος σε αποστολές του εξωτερικού, διακρίθηκαν οι:
Μαρία Πουλουπάτη και Άγγελος Κολλάρας.