Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 19:27

Πτωχός στην 88Η ΔΕΘ: “Μονόδρομος η ψηφιακή εξέλιξη της τοπικής αυτοδιοίκησης”

Πτωχός στην 88Η ΔΕΘ: “Μονόδρομος η ψηφιακή εξέλιξη της τοπικής αυτοδιοίκησης”

Ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε στη 88η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όσον αφορά τα ψηφιακά άλματα που έχουν γίνει στον τομέα των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών ραντεβού.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός έδωσε το παρών στην εκδήλωση «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δήμων ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης» που διοργανώθηκε το Σάββατο στο περίπτερο 12 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εκεί οι Υπουργοί Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασαν πέντε συν μία κοινές πρωτοβουλίες με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των διαδικασιών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δ. Πτωχός κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του να αναφέρεται στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αλλά και στον τρόπο που επήλθε η αλλαγή νοοτροπίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κ. Πτωχός δήλωσε: «Η αλλαγή νοοτροπίας στις δημόσιες υπηρεσίες ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Μέσα σε λίγο χρόνο καταφέραμε να εκσυγχρονίσουμε τις διαδικασίες μας, φέρνοντας κοντά στους πολίτες τις ψηφιακές υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους».

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας μεταξύ Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων: «Η ψηφιακή μετάβαση δεν μπορεί να επιτευχθεί από μόνη της. Χρειάζεται η στενή συνεργασία όλων των επιπέδων διοίκησης – Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων – για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πολίτες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν, με ταχύτητα, ασφάλεια και διαφάνεια. Μόνο με κοινές πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας για έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα».