Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 07:25

Δεν… περπατάει στη Μεσσηνία ο Τατούλης: Θέλει ο Σαμαράς αλλά δυσκολεύεται

Δεν… περπατάει στη Μεσσηνία ο Τατούλης: Θέλει ο Σαμαράς αλλά δυσκολεύεται

Το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία ως αντάλλαγμα στη θετική γνωμοδότηση για τα σκουπίδια περιμένει ο Πέτρος Τατούλης, ενώ την ίδια ώρα πυκνώνουν οι διαρροές στον αθηναϊκό Τύπο που αναφέρουν ότι ο νυν περιφερειάρχης είναι ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά.

Ο γάμος Τατούλη - Νέας Δημοκρατίας όμως προβληματίζει τους "πράσινους" συμβούλους της παράταξης, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν έχουν μέλλον σε γαλάζιο συνδυασμό. Ολα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατεβάσει στην Πελοπόννησο κοινό υποψήφιο με την ΔΗΜΑΡ αφού μια νέα στήριξη στον Τατούλη θα οδηγήσει και τους τελευταίους εναπομείναντες οπαδούς του στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πέτρος Τατούλης δεν θα χάσει όμως μόνο το κεντροαριστερό άλλοθι σε αυτές τις εκλογές. Θα χάσει και την ακροδεξιά στήριξη που του είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες εκλογές ο ΛΑΟΣ. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι εθνικιστές θα εκφραστούν μέσα από το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής και ενδεχομένως μέσα από ένα ακόμα ψηφοδέλτιο που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν πρώην υποψήφιοι του συνδυασμού του Πέτρου Τατούλη. Τα ακροδεξιά ψηφοδέλτια φιλοδοξούν να διεκδικήσουν και τις ψήφους διαμαρτυρίας των νεοδημοκρατών που έχουν απογοητευτεί από την κυβέρνηση Σαμαρά. Τις ίδιες ψήφους θα διεκδικήσει και ο Γιάννης Μανώλης που φέρεται αποφασισμένος να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής ψηφοδελτίου της λαϊκής Δεξιάς.

Ολα τα παραπάνω τα γνωρίζουν στη Συγγρού και τα εκτιμούν πριν πάρουν την οριστική απόφαση για τη στήριξη Τατούλη. Επίσης συνεκτιμούν τη χαμηλή δημοτικότητα του κ. Τατούλη στη Μεσσηνία εξαιτίας κυρίως της στάσης του αναφορικά με τα λιγνιτωρυχεία στην Πυλία, το αεροδρόμιο της Τρίπολης και το σκουπιδοεργοστάσιο στην Οιχαλία. Από την άλλη πλευρά όμως οι δημοσκοπήσεις προφανώς δείχνουν ότι κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει την αναγνωρισιμότητα που απαιτείται για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Για αυτό δεν αποκλείεται να δοθεί άτυπο χρίσμα στο "γνωστό" Τατούλη, με στόχο να αποφευχθεί η εκλογική συντριβή.