Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 07:24

Ολοι κατά Τατούλη, μα όλοι στον κόσμο τους

Ολοι κατά Τατούλη, μα όλοι στον κόσμο τους

Ολοι θέλουν να μην ξαναείναι περιφερειάρχης ο Τατούλης, αλλά κανένας δεν κινείται σοβαρά για να του κλείσει τον δρόμο. Ολοι θέλουν να φύγει ο Τατούλης, αλλά επίσης θέλουν να έλθουν αυτοί. Ολοι πιστεύουν ότι ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν γίνεται με τον Τατούλη, αλλά κανένας δεν έχει να αρθρώσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο και να το θέσει σε συγγενείς πολιτικές δυνάμεις για να το συνεκτιμήσουν και να δρομολογήσουν συνεργασίες νίκης στις εκλογές του Μαΐου. Κοντολογίς, όλοι ενδιαφέρονται για την πάρτη τους.

Ο Σαμαράς που χειρίζεται ο ίδιος την υπόθεση της Περιφέρειας… καίγεται για να μην ξαναπάθει τη νίλα των προηγούμενων εκλογών. Στις οποίες ο (λάθος ως απεδείχθη) εκλεκτός του Δράκος, παρά την ομολογουμένως ηρωική προσπάθεια του σημερινού πρωθυπουργού, κινδύνευσε να χάσει ακόμα και τη Μεσσηνία. Μέσα όμως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα φαίνεται πως δεν βρίσκει την απαραίτητη νηφαλιότητα να σκεφθεί και να βρει ένα σοβαρό πρόσωπο απέναντι στον Τατούλη, για τον οποίον έβγαζε όταν άκουγε το όνομά του στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτό το γνωρίζουν όσοι συνομιλούσαν τότε με τον Αντ. Σαμαρά είτε ήταν στο ίδιο στρατόπεδο, είτε όχι.

Σήμερα η δυσκολία να βρει αυτό που θα ήθελε τον κάνει ευάλωτο στους εισηγητές που θέλουν να τον αρραβωνιάσουν με τον Τατούλη, εξυπηρετώντας μόνο ιδιοτελείς σκοπούς και αδιαφορώντας για το στραπάτσο που επικρέμαται για τον πρωθυπουργό και τη Ν.Δ.

Από το αντίπαλο στρατόπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ αν και θα έπρεπε να στοχεύει στην διάλυση του στρατοπέδου Τατούλη με τον οποίον έχει κάνει άπειρες συγκρούσεις, αλλά και να στερήσει από τον Σαμαρά μια Περιφέρεια στον χάρτη που θα αναρτηθεί το βράδυ των εκλογών, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται δεόντως. Και τούτο γίνεται φανερό από την μέχρι τώρα τακτική του, αλλά και την ονοματολογία που υπάρχει για τις σχετικές συζητήσεις και προτάσεις.

Μια συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες και ίσως να έπρεπε να συγκινεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιθανή υποψηφιότητα του βουλευτή Γ. Πανούση, Αρκά στην καταγωγή, καθηγητή Εγκληματολογίας και βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι επαφές υπάρχουν μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και επεκτείνονται σε ανένταχτους της Κεντροαριστεράς και αποτελούν μια σοβαρή περίπτωση συνεργασίας που όμως προς το παρόν δεν μπορεί να αποτελέσει νικηφόρα προοπτική. Με δεδομένο ότι ο Γ. Πανούσης είναι της άποψης για μετεκλογική συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης, σε τι θα εμπόδιζε την αξιωματική αντιπολίτευση να δει την άποψη θετικά, είναι το ερώτημα που εύκολα μπορεί να διατυπώσει ο μέσος κεντροαριστερός ψηφοφόρος.

Αλλες δυνάμεις που θα διεκδικήσουν μερίδιο στις έδρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημ. Γόντικα και εκτός απροόπτου η Χρυσή Αυγή με συνδυασμό που θα ηγηθεί ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτσης και με στόχο να πλευροκοπήσει τη Ν.Δ. ιδίως αν δεν έχει ισχυρό ψηφοδέλτιο. Κάτι που με τον Τατούλη την κάνει να κινητοποιείται ιδιαίτερα, καθώς έχει γνωστές κόντρες μαζί του.