Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 07:43

Το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας διαρρέει και πιέζει: Επιχείρηση… σκούπα κατά πρώην φίλων του

Το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας διαρρέει και πιέζει:  Επιχείρηση… σκούπα κατά πρώην φίλων του

Κανένας Μεσσήνιος περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά. Τα περί παραίτησης του κ. Αλευρά που ζητεί "η συντριπτική πλειοψηφία των Μεσσηνίων συμβούλων της παράταξης Τατούλη", προέρχονται από διαρροές της ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης.

Η ηγεσία της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου είναι που πιέζουν τον κ. Αλευρά με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο, να παραιτηθεί μετά την κριτική και την αρνητική στάση του απέναντι στη διαφαινόμενη στήριξη του κ. Τατούλη από τη Ν.Δ. και τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο -που πάει να γίνει πράξη- το ΠΑΣΟΚ να συρθεί ως ουρά στη στήριξη της Ν.Δ. στον Τατούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την παραίτηση του κ. Αλευρά είχε ζητήσει ο κ. Τατούλης στη συνάντησή τους πριν από μέρες, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, παρουσία Μεσσηνίων περιφερειακών συμβούλων. Για την ανάγκη να "φαγωθεί" ο κ. Αλευράς και τη βεβαιότητα πως θα γίνει, μιλάει σε επαφές της και η κ. Νικολάκου, προκειμένου να μην υπάρχει μια φωνή κριτικής στην Π.Ε. Μεσσηνίας κατά την κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας είναι ο "αδύναμος κρίκος", γιατί στη Μεσσηνία καταγράφεται η μεγαλύτερη αμφισβήτηση στο πρόσωπο και την πολιτική Τατούλη, όσον αφορά και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και ακόμα, γιατί ο κ. Αλευράς δεν εξελέγη ως αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές, αλλά διαδέχθηκε το Χρήστο Μαλαπάνη, τον οποίο οι ίδιοι (το δίδυμο της Περιφέρειας) εξανάγκασαν σε παραίτηση.

Ο κ. Αλευράς δεν είναι ο μοναδικός που έχει μπει στο στόχαστρο της ηγεσίας της Περιφέρειας. Είναι ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος. Αυτούς έχουν "αναλάβει" τα φιλικά στον κ. Τατούλη μπλογκ της Πελοποννήσου, αλλά και πρόσωπα από το περιβάλλον Τατούλη, που παρεμβαίνουν και επιτίθενται σε διαλόγους, με τη μορφή σχολίων.

Χαρακτηριστικά σε επίθεση στον κ. Πουλοκέφαλο από πρόσωπο του περιβάλλοντος Τατούλη αναφέρεται: «Είναι θέση της πλειοψηφίας και μιας και έχεις δηλώσει ότι δεν ανήκεις σε αυτή πρέπει να την εγκαταλείψεις. Βέβαια αυτή η πράξη απαιτεί εντιμότητα και θάρρος που δεν φαίνεται να διαθέτετε στην τριανδρία της γιαλαντζί αντιπολίτευσης».

Την παραίτηση του κ. Πουλά είχε ζητήσει η κ. Νικολάκου στην εσωκομματική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών.

Στο στόχαστρο της ηγεσίας της Περιφέρειας βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, ο οποίος για την ώρα έχει δεχθεί τη λιγότερη επίθεση.

Γ.Σ.