Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 07:31

Αεροδρόμιο Τρίπολης σε βάρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αεροδρόμιο Τρίπολης σε βάρος της Καλαμάτας

Τατούλης και Νικολάκου κρυφά από τους Μεσσήνιους σκάβουν το λάκκο του αεροδρομίου της Καλαμάτας, προωθώντας τη λειτουργία πολιτικού αερολιμένα στην Τρίπολη. Μάλιστα, σύμφωνα με την "Καθημερινή", η κ. Νικολάκου αποκάλυψε στο Ναύπλιο ότι «στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες ώστε η Πελοπόννησος να αποκτήσει και δεύτερο πολιτικό αεροδρόμιο». 

Νικολάκου και Τατούλης, γνωρίζοντας ότι ένα αεροδρόμιο στην Τρίπολη θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά στο διπλανό ήδη υπάρχον της Καλαμάτας, φροντίζουν να μη μιλούν για το θέμα αυτό στη Μεσσηνία. Επιθυμούν όμως διακαώς να σπαταλήσουν χρήματα δημιουργώντας στην Τρίπολη ένα νέο εναλλακτικό φτηνό αεροδρόμιο για την Αθήνα· κι αν το σχέδιό τους ευοδωθεί, θα σημάνει η αρχή του τέλους για το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας - αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα δύο αερολιμένες που απέχουν μεταξύ τους μόνο... 45 λεπτά της ώρας. 

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι, ενώ το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και οι αφίξεις του αυξάνονται θεαματικά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει προωθήσει τα έργα που απαιτούνται για την αναβάθμισή του. Αντιθέτως, προωθεί με κάθε τρόπο τη λειτουργία νέου αεροδρομίου στην Τρίπολη. 

Το αβίαστο ερώτημα που τίθεται είναι αν τα γνωρίζει όλα αυτά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αν γίνονται με την έγκρισή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι ταγοί παρακολουθούν με προκλητική αδιαφορία την προσπάθεια υποβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, από τουριστική πύλη της Πελοποννήσου σε... στρατιωτικό αεροδρόμιο. 


NEWSLETTER