Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 14:17

Παραιτείται τη Δευτέρα ο Δέδες - "Ηρθα με το κεφάλι ψηλά και φεύγω με το κεφάλι ψηλά"

Γράφτηκε από την

 

"Ηρθα στην θεσμική αυτή θέση με ψηλά το κεφάλι και φεύγω πάλι με ψηλά το κεφάλι και με μέτρο αυτό που είχα πάντα μέχρι σήμερα στην πορεία μου. Την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια". Αυτό τόνισε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ανακοινώνοντας ότι τη Δευτέρα θα υποβάλει την παραίτησή του.

 

Κάνοντας απολογισμό του έργου του, παρατήρησε ότι «διεκδικούμε τον τίτλο του πρωταθλητή, και όχι μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά σε όλη την Ελλάδα, στην περιστολή της σπατάλης του δημόσιου χρήματος». Στάθηκε στη συλλογικότητα για την επίτευξη έργου, αντικρούοντας την εγωκεντρικότητα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και αναφέροντας ότι «ένα έργο για να πραγματοποιηθεί, χρειάζεται σχεδιασμός, μελέτη, ωρίμανση και ένταξη σε πρόγραμμα. Και αυτή η διαδικασία απαιτεί συνέργεια, απαιτεί  συλλογικότητα». Επεσήμανε πως ποτέ δεν επικαλέστηκε το περίφημο σκεπτικό της Μαυρογιαλούριας σχολής, "το κατόπιν ενεργειών μου" και ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει και δεν ακολουθεί τέτοιες παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Εκανε λόγο για επίτευξη σημαντικού έργου, σημείωσε, όμως, ότι στη διάρκεια της τριετίας στα εσωτερικά όργανα της Περιφέρειας υπήρχαν και διαφοροποιήσεις, διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις. Και κατέγραψε την παραίτηση του Χρήστου Μαλαπάνη, τα προβλήματα με τον προϋπολογισμό του 2011, τον τρόπο της προβολής της Περιφέρειας στα διάφορα πελοποννησιακά ΜΜΕ και την εκδήλωση - πρόκληση από πλευράς εξόδων στην Costa Navarino. 

Για την απόφαση να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας για την Περιφέρεια, επεσήμανε ότι «είναι μια κίνηση ανεξάρτητη και καθαρά αυτοδιοικητική, μακριά από στηρίξεις και εναγκαλισμούς κομμάτων. Η  όποια επιτυχία μας το βράδυ των εκλογών θα αποτυπωθεί στον πίνακα των αποτελεσμάτων με λευκό χρώμα, που δεν θα απεικονίζει την λευκή πετσέτα, αλλά τη σταθερή θέση μας μακριά από κόμματα και κομματικούς εναγκαλισμούς».

 

Ο Γ. Δέδες, αφήνοντας αιχμές για τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, διευκρίνισε ότι «προχωράμε στο καινούργιο αυτό εγχείρημα, γιατί έχουμε μια διαφορετική πολιτική και αυτοδιοικητική κουλτούρα. Πιστεύουμε στη διαφάνεια, στη συλλογικότητα, στην πραγματική ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης και ότι τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν κανένα ρόλο μέσα στα αυτοδιοικητικά σχήματα».