Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 07:27

"Μποτιλιάρισμα" για την Περιφέρεια

Γράφτηκε από την

Η εύκολη συγκρότηση ψηφοδελτίου, το χαμηλό όριο για την εκλογή συμβούλου και ο πολυκερματισμός των κομμάτων διευκολύνουν όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες και ήδη στην Πελοπόννησο 9 "μνηστήρες" έχουν ανακοινώσει ότι θα κατέβουν στις εκλογές του Μαΐου, ενώ υπάρχουν και άλλοι που "ψήνουν" συνδυασμό.

Συγκεκριμένα η συγκρότηση περιφερειακού ψηφοδελτίου είναι πιο εύκολη από το αντίστοιχο δημοτικό, καθώς χρειάζονται λιγότεροι υποψήφιοι. Παράλληλα το όριο για την εκλογή περιφερειακού συμβούλου είναι κάτω από 2% και αυτό επιτρέπει στους κομματικούς υποψήφιους να καταγράψουν… αξιοπρεπώς τις δυνάμεις τους. 

Μέχρι τώρα υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου θα είναι ο Πέτρος Τατούλης με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Οδυσσέας Βουδούρης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο προερχόμενος από το χώρο της Δεξιάς Γιάννης Μανώλης, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δέδες, ο Νίκος Γόντικας με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου με τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων, ο Δημήτρης Δολτσινιάδης με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και ο Παναγιώτης Κάτσαρης με τη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρόθεση να είναι υποψήφιος έχει εκδηλώσει ο πρώην νομάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σαραβάκος, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα υποψήφιο, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος θα είναι… Μεσσήνιος.