Δευτέρα, 26 Μαϊος 2014 07:43

Το μεγάλο μήνυμα των χθεσινών εκλογών

Το μεγάλο μήνυμα των χθεσινών εκλογών

STOP 

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΒΑΒΕΛ
  • Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ

Μεγάλο και διπλό ήταν το μήνυμα των ευρωεκλογών. Οι ψηφοφόροι είπαν ένα μεγάλο «όχι» ή καλύτερα ένα μεγάλο «STOP». Ο πρώτος αποδέκτης είναι ο Αντ. Σαμαράς και η κυβέρνηση στους οποίους ο λαός έδειξε ότι δεν εκβιάζεται από τα τεχνητά διλήμματα. Δεύτερος αποδέκτης ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον οποίο οι πολίτες έδωσαν την πρωτιά όχι όμως τόσο όσο χρειαζόταν για να τον κάνει από τώρα κυβερνητικό μνηστήρα, απαιτώντας πιο συνετές και συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Μια τελευταία ευκαιρία δόθηκε και στην Κεντροαριστερά να ανασυγκροτηθεί με νέο πνεύμα και πρόσωπα για να είναι υπολογίσιμη δύναμη στις εθνικές εκλογές.

Κοντολογίς οι πολίτες έδωσαν σε όλες τις πλευρές χρόνο να διορθωθούν και να ξαναέλθουν - μόνοι τους ή με συνεργασίες "καλύτεροι" μπροστά στις κάλπες των εθνικών -που δεν θα αργήσουν- εκλογών για να ξανακριθούν με τη νέα τους γραμμή και τακτική.

Η Χρυσή Αυγή τέλος άντεξε για να θυμίζει στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ότι υπάρχει, όσο δεν υπάρχει σε αυτά η διάθεση να χτυπήσουν τις αιτίες που την δημιούργησαν.