Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 19:15

Αποστολόπουλος με Μισθό για τη χρηματοδότηση υποδομών στον τομέα της Εκπαίδευσης

Γράφτηκε από την

Η χρηματοδότηση υποδομών στον Τομέα της Εκπαίδευσης από κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για το σκοπό αυτό, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρο Μισθό, στην οποία συμμετείχε και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου κ. Τάσος Σκούρας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη.
Στη σύσκεψη  διαπιστώθηκε η έλλειψη ολοκληρωμένων  μελετών για τη σχολική στέγη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους δήμους που από την 1η Ιανουαρίου 2011 έχουν την ευθύνη των προτάσεων για τα σχολικά κτίρια να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση ώριμων μελετών.
Το ποσό  που έχει εκχωρηθεί από το   ΕΣΠΑ για τις ανάγκες της εκπαίδευσης φθάνει τα 42.101.053 ευρώ και έχει  κατανεμηθεί ως εξής:
Το ποσό των 27.101.053 ευρώ προορίζεται για κτιριακές υποδομές στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις οποίες περιλαμβάνονται κτιριακές παρεμβάσεις που αφορούν νέα σχολικά κτίρια ή αναβάθμιση και επέκταση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών
Το ποσό των 3.000.000 ευρώ θα διατεθεί για τον εκσυγχρονισμό του εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού των μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Για τις  υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  προβλέπονται 10.000.000 ευρώ τα οποία θα χορηγηθούν για την ανάπτυξη σύγχρονου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού μονάδων εργαστηρίων και βιβλιοθηκών
Επίσης προϋπολογίζεται το ποσό των 2.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης δομών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τα ακόλουθα έργα:
Η αποπεράτωση Λυκείου Φιλιατρών προϋπολογισμού 2.700.000 ευρώ
Η κατασκευή νέας πτέρυγας στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κορίνθου, προϋπολογισμού 1.860.000 ευρώ
Η  κατασκευή του Δημοτικού σχολείου Δερβενίου προϋπολογισμού 1.605.000 ευρώ.

Με τους δημάρχους Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας


Συνάντηση με τους Δημάρχους Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη και Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζό είχε σήμερα στο γραφείο του στην Τρίπολη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Στη συνάντηση εξετάστηκε η αντιμετώπιση του ζητήματος της διακοπής των εργασιών  του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης και μονάδα επεξεργασίας λυμάτων» του Άστρους,  που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου,  με σκοπό να εξασφαλιστεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση του έργου, στο οποίο πλέον εμπλέκονται και οι υπηρεσίες ΤΥΔΚ που έχουν μεταφερθεί στο δήμο Τρίπολης.

Με τον δήμαρχο Γορτυνίας


Επίσης ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν  σχετικά με την διαδικασία έκδοσης άδειας διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου, καθώς και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος τόσο με την έλλειψη προσωπικού,  όσο και με τη στελέχωση σε επίπεδο συνεργατών.

Με το Σύλλογο Τριτέκνων


Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κ. Τάσο Αποστολόπουλο επισκέφθηκε σήμερα  ο  πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων  Οικογενειών Τρίπολης και όμορων δήμων κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, εκ μέρους  του διοικητικού  συμβουλίου του συλλόγου που εκπροσωπεί  πάνω από 1500 οικογένειες στην Αρκαδία , προκειμένου να του εκθέσει  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι της Αρκαδίας, καθώς και το αίτημά τους για εξομοίωση με τους πολύτεκνους .

Από το Γραφείο Τύπου του Τ. Αποστολόπουλου


NEWSLETTER