Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011 21:56

Μπουλούκος ή τίποτα επιμένει ο Τατούλης, αδιαφορώντας για τις πρώτες φωνές κριτικής...

Γράφτηκε από την

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα επιμείνει σήμερα για 4η φορά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Μπουλούκου για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και ας μην επιλεγεί. Αυτό ξεκαθάρισε χθες, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στην ολομέλεια της "Νέας Πελοποννήσου", στην Τρίπολη, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα κι "έριξε το μπαλάκι" στη μείζονα μειοψηφία να υποστηρίξει την επιλογή του υπεύθυνου επικοινωνίας του συνδυασμού του. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι με το θέμα θα πρέπει να ασχοληθεί ο υπουργός Εσωτερικών, προτείνοντας εμμέσως την αλλαγή του νόμου που απαιτεί τα 2/3 για την εκλογή του Συμπαραστάτη, καθώς και σε άλλες περιφέρειες και δήμους της χώρας υπάρχει αδυναμία εκλογής. Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ολομέλειας, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της Περιφέρειας και στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου: Από την αδυναμία εκλογής Συμπαραστάτη και την επιμονή στην υποψηφιότητα Μπουλούκου, τις διαρροές στην ψηφοφορία για την εκλογή του, τις υπερκαλύψεις των αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων από τους θεματικούς, τα δημοσιεύματα και σχόλια περί αμφισβητήσεων στη λειτουργία της Περιφέρειας στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, καθώς και την καταγγελία για υπόδειξη στους συμβούλους της πλειοψηφίας μετά τις διαρροές στη δεύτερη ψηφοφορία για το Συμπαραστάτη να ψηφίσουν φανερά, παραδίδοντας το ψηφοδέλτιο του έτερου υποψηφίου Παναγιώτη Μπαζίγου και το λευκό.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του συμβούλου – γραμματέα της Ν.Ε. Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Πετρόπουλου που ζήτησε διάψευση δημοσιεύματος σε τοπική εφημερίδα περί υπονόμευσης του περιφερειάρχη από στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και αντίδραση για την καταγγελία περί υπόδειξης για φανερή ψηφοφορία. Ζήτημα Συμπαραστάτη και επιμονής στην υποψηφιότητα Μπουλούκου έθεσαν μέλη της "Νέας Πελοποννήσου", μεταξύ των οποίων και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας.
Ο κ. Τατούλης απάντησε ότι δεν υπάρχει ζήτημα επικάλυψης των αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων και δήλωσε ότι σύντομα θα έχουν και τη δυνατότητα υπογραφής.
Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί και να στηριχθεί το εγχείρημα της "Νέας Πελοποννήσου" και να πετύχει για το καλό της περιφέρειας. Στη συνεδρίαση ορίστηκε και το 7μελές προεδρείο της Περιφερειακής Γραμματείας του συνδυασμού, που απαρτίζουν οι αντιπεριφερειάρχες Τάσος Χειβιδόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μπεντεβής, και οι Κωνσταντίνος Μπιτζής (Αργολίδα), Παναγιώτης Καρράς (Λακωνία) και Οθωνας Ζαχαριάς (Κορινθία).
Γ.Σ.