Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 13:45

44,3 εκατ. ευρώ για το Παραδείσια - Τσακώνα

44,3 εκατ. ευρώ για το Παραδείσια - Τσακώνα

Για να βελτιωθεί η προβληματική εικόνα ως προς την απορρόφηση πόρων του, το ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το έργο ανακατασκευής του νέου εθνικού δρόμου στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με 44,3 εκ. ευρώ.

Τη χρηματοδότηση αυτή την ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, «μετά τη διαδικασία ορθολογικοποίησης (εξυγίανσης) των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Σύμφωνα πάντως με έγκυρη ενημέρωσή μας, τα χρήματα αυτά ήταν από το τομεακό ΕΣΠΑ του υπουργείου Υποδομών και μεταβιβάστηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να διορθώσει την προβληματική εικόνα απορρόφησης του δικού της προγράμματος. Και το συγκεκριμένο έργο επελέγη γιατί έχει πολύ καλούς ρυθμούς υλοποίησης και απορρόφησης.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε -με βάση την ανακοίνωση της Περιφέρειας- ότι «η ενέργεια αυτή εξυπηρετεί δημοσιονομικές εθνικές ανάγκες και συμβάλλει στην ολοκλήρωση του συνολικού οδικού έργου Τρίπολη - Καλαμάτα, το οποίο αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βασική προϋπόθεση αυτής της ενέργειας ήταν ή χρηματοδότηση και εκτέλεση όλων των άλλων προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων από την Περιφέρεια, τόσο για την περίοδο 2007 - 2013, όσο και για την περίοδο 2014 - 2020».